Ένας Γερμανός που είχε απαχθεί πριν από περίπου δύο χρόνια στο Πακιστάν απελευθερώθηκε Παρασκευή στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

«Η κυβέρνηση είναι βαθιά ανακουφισμένη που αυτός ο Γερμανός υπήκοος απελευθερώθηκε στο Αφγανιστάν» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος του υπουργείου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ίδια, ο πρώην όμηρος είναι καλά στην υγεία του και στηρίζεται από ψυχολόγους. Όπως διευκρίνισε, στην επιχείρηση για την απελευθέρωσή του συμμετείχαν και «ξένοι εταίροι» του Βερολίνου.

Δύο εργαζόμενοι σε μια γερμανική, μη κυβερνητική ανθρωπιστική οργάνωση, ένας Γερμανός και ένας Ιταλός, είχαν απαχθεί τον Ιανουάριο του 2012 στο κεντρικό Πακιστάν. Η οργάνωση αυτή έχει ως βασικό στόχο της την καταπολέμηση της πείνας σε όλο τον κόσμο.

Η γερμανική εφημερίδα Μπιλντ γράφει ότι ο Γερμανός Μπερντ Μ. (σ.σ. το επώνυμό του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα) απελευθερώθηκε από γερμανούς στρατιώτες των ειδικών δυνάμενων.