Την επάνοδο του πρώην δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας χαιρέτισε με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Σημειώνεται ότι οι δυο τους ήταν αντίπαλοι στις τελευταίες εκλογές για το δήμο της Αθήνας.

Ηταν η πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά που υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας – ο Αρης Σπηλιωτόπουλος – ήρθε τρίτος στην εκλογική μάχη για τον Δήμο Αθηναίων και δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο.

Το βράδυ της πρώτης Κυριακής των εκλογών, μάλιστα, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, είχε κατηγορήσει τον Νικήτα Κακλαμάνη για τα απογοητευτικά – για το ψηφοδέλτιό του – αποτελέσματα ενώ σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα είχαν ανταλλάξει σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Το σχόλιο του Αρη Σπηλιωτόπουλου για την επάνοδο του Νικήτα Κακλαμάνη έχει ως εξής:

«Η επάνοδος του Νικήτα Κακλαμάνη στη Νέα Δημοκρατία αποτελεί θετικό γεγονός, καθώς πρόκειται για στέλεχος της παράταξης, που θα ενισχύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για πολιτική σταθερότητα και έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Η προσπάθεια να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση είναι υπέρτατη μάχη και είναι σημαντικό τουλάχιστον σ’ αυτή, να είμαστε όλοι μαζί. Όσες φορές δεν το πράξαμε, μας στοίχισε ακριβά».