Εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστου χασίς, με συγκεκριμένη μεθοδολογία για τη συσκευασία, απόκρυψη, τυποποίηση και μεταφορά των ναρκωτικών, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρία μέλη της, Ελληνες ηλικίας 37, 39 και 43 ετών, ενώ αναζητείται η συνεργός τους, μία 35χρονη Βουλγάρα.

Οπως προέκυψε, για τη μεταφορά και διανομή των ναρκωτικών ουσιών οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν αποθηκευτικό χώρο που στεγαζόταν σε εταιρεία εμπορίου τροφίμων, λιπασμάτων και καθαριστικών ειδών στον Πειραιά, η οποία είχε συσταθεί από την 35χρονη αλλοδαπή. Ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργούσε ως προκάλυμμα, καθώς εκεί τα μέλη της οργάνωσης προχωρούσαν στη συσκευασία των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, τα τοποθετούσαν σε αεροστεγείς συσκευασίες, τις οποίες απέκρυπταν στο εσωτερικό μεταλλικής ανοξείδωτης δεξαμενής (αποστακτήριο).

Στη συνέχεια, για να μην κινούν τις υποψίες και να παραπλανούν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών, τοποθετούσαν τη δεξαμενή σε φορτηγά οχήματα της εταιρείας, τα οποία αποτελούσαν το μέσο μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

Σε ελέγχους σε σπίτια, χώρους και οχήματα των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 222,5 κιλά ακατέργαστου χασίς και ζυγαριά ακριβείας, 156.700 ευρώ και 10.270 λίρες Αγγλίας, τρία πιστόλια με γεμιστήρες και περίστροφο, 363 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, επτά βιβλιάρια καταθέσεων, 11 συσκευές κινητών τηλεφώνων, δύο Ι.Χ. επιβατηγά και δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, δίκυκλη μοτοσικλέτα, πιστωτικές κάρτες και κάρτες ανάληψης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 78 δελτία στοιχηματισμού Ο.Π.Α.Π. και οι αποδείξεις πληρωμής τους, απ’ όπου προκύπτει ότι οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν τη μεθοδολογία αυτή για το ξέπλυμα των παράνομων εσόδων από το εμπόριο των ναρκωτικών.

Οπως διαπιστώθηκε, η εγκληματική αυτή οργάνωση σχεδίαζε να διαθέσει το αμέσως προσεχές διάστημα στην εγχώρια αγορά την κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά και όπλα, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τρίτη στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της ίδιας υπόθεσης, διενεργήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες σε περιοχές του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου Κρήτης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες εκρηκτικών (περισσότερα από δύο κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, 494 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ και πυροκροτητές) και οπλισμός (τρεις καραμπίνες, 206 φυσίγγια, επτά μαχαίρια και τρεις σουγιάδες, γεμιστήρας και ξιφολόγχη). Για τις περιπτώσεις αυτές συνελήφθησαν συνολικά τρία άτομα και σχηματίστηκαν αυτοτελείς ποινικές δικογραφίες.