Τέλος στην παράνομη δράση 40χρονου δικηγόρου, ο οποίος, καταθέτοντας πλαστά δικαιολογητικά, εκταμίευσε πολλές χιλιάδες ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δήθεν για λογαριασμό των πελατών του, έβαλαν στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, της τοπικής Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα και την πρόσβαση που είχε σε πληροφορίες που αφορούσαν σε ποσά που είχαν καταθέσει πελάτες του στο πλαίσιο επιβολής περιοριστικών μέτρων (εγγυήσεων) ή κατασχέσεων στην προδικασία, από τον Ιούνιο του 2014 ο 40χρονος παραποιούσε δικαστικές αποφάσεις κατά τρόπο ώστε να φαίνεται ότι επιβάλλουν την επιστροφή των εγγυήσεων προς τους κατηγορούμενους.

Στη συνέχεια, συντάσσοντας πλαστά πληρεξούσια και χρησιμοποιώντας τις σφραγίδες συμβολαιογράφου, εμφανίζονταν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και λάμβανε τα επιστραφέντα αυτά χρήματα.

Οπως διαπιστώθηκε, επισκέφθηκε τρεις φορές το Ταμείο και απέσπασε παράνομα 9.150 ευρώ.

Συνελήφθη τη Δευτέρα την ώρα που ελάμβανε άλλα 2.415 ευρώ για ανάλογη περίπτωση.

Σε έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητο του δικηγόρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο γνήσιες σφραγίδες που υπεξαίρεσε, τρεις σφραγίδες συμβολαιογράφου, πλήθος παραποιημένων εγγράφων και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, με τη σε βάρος του δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη, κλοπή και παράβαση του Νόμου περί Οπλων.