Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βράβευσε για το έργο του την Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής με θέμα «οι ηθικές αξίες για κοινωνική ευημερία». Την ημερίδα διοργάνωσε το Ίδρυμα Ευγενίδου.

«Ζούμε τα τελευταία χρόνια στη δίνη μιας διεθνούς και εθνικής οικονομικής κρίσης, στην οποία η έλλειψη επιχειρηματικής ηθικής αναδείχθηκε ως ένα από τα βασικά αίτια που την προκάλεσαν», επεσήμανε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Και συμπλήρωσε: «Η ηθική επιχείρηση σήμερα, είναι η επιχείρηση η οποία επενδύει στις βιώσιμες τεχνολογίες και την καινοτομία. Η επιχείρηση η οποία αξιοποιεί εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Η επιχείρηση, η οποία φροντίζει να μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα».

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Μανιάτης, η παγκόσμια κρίση, όπως εκδηλώθηκε το 2008 στις ΗΠΑ, για να μεταδοθεί στη συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο αποκάλυψε ότι πίσω από τις αγορές, υπάρχει ένας παντοδύναμος αλλά κρυφός κόσμος, στον οποίο, όπως στις Αυλές των βασιλιάδων του παρελθόντος, η λαμπρότητα αναμειγνύεται με το παρασκήνιο.

«Μόνο που μιλώντας εδώ για παρασκήνιο, εννοούμε τη δράση του κερδοσκοπικού οργίου χρηματοπιστωτικών παραγόντων, σε βάρος της πραγματικής οικονομίας, των πραγματικών προϊόντων και υπηρεσιών», συμπλήρωσε.