Στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Snapchat σκοπεύει να επενδύσει η Yahoo! η οποία υπό την καθοδήγηση της νέας διευθύνουσας συμβούλου Μαρίσα Μάγιερ έχει προχωρήσει σε μια σειρά από τολμηρές κινήσεις.

Οπως ανέφερε το BBC, η Yahoo! σκοπεύει να επενδύσει περί τα 20 εκατ. δολάρια στον επόμενο κύκλο χρηματοδότησης του Snaphat, το οποίο θα σημαίνει ότι η αξία της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα αγγίζει τα 10 δισ. δολάρια! Διόλου άσχημα για έναν εκ των ιδρυτών του Snaphsat, τον Εβαν Σπίγκελ, ο οποίος πέρυσι είχε απορρίψει πρόταση τριών δισ. δολαρίων από το Facebook.

H Yahoo! που με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να εξασφαλίσει μια προνομιακή σχέση με το Snapchat, εξαγόρασε πρόσφατα τοMessageMe, εφαρμογή για smartphone που επιτρέπει στο χρήστη την αποστολή μηνυμάτων σε έναν ή περισσότερους φίλους, χρησιμοποιώντας emoji και εικόνες.

Πέρυσι είχε αποκτήσει το Tumblr πέρυσι έναντι 1 δισ. δολαρίων, ενώ παράλληλα η εταιρεία έχει ενισχύσει τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικές παραγωγές και ιστότοπων ζωντανών μεταδόσεων.

Ωστόσο αναμφίβολα το πιο προσοδοφόρο ντιλ ως τώρα για τη Yahoo! ήταν η είσοδος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τηςκινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, από την οποία το κέρδος της είναι περί τα 9 δισ. δολάρια.