Συνέχεια στην εκπληκτική φετινή ευρωπαϊκή πορεία του έδωσε ο Αστέρας Τρίπολης, που με γκολ των Ουσέρο (22′) και Πάρα (52′) επιβλήθηκε 2-0 της Παρτιζάν Βελιγραδίου στο «Θ. Κολοκοτρώνης», σημείωσε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στη φάση των ομίλων του Europa League. Παράλληλα οδηγεί μόνος την κούρσα στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, καθώς η Τότεναμ αναδείχθηκε ισόπαλη της Μπεσίκτας (1-1) στο Λονδίνο.

Το πρέσινγκ που άσκησε ο Αστέρας ψηλά «μπλόκαρε» την Παρτιζάν, της απέκοψε την κυκλοφορία και την κατέστησε εντελώς ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο, αντίθετα με τους γηπεδούχους που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 22΄ ύστερα από εξαιρετικά οργανωμένη προσπάθεια και σουτ του Ουσέρο. Ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει, αλλά ο Λούκατς είπε «όχι» στο τετ α τετ με τον Μάσα (25΄) και στο σουτ του Ρόλε (40΄).

Η αρκαδική ομάδα ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας μάλλον εύκολα στο 2-0 με τον Πάρα στο 52΄, ύστερα από τη σέντρα του Λούι.

Η Παρτιζάν φάνηκε για πρώτη φορά στο 63΄ με ένα σουτ του Βουλίτσεβις, που ανάγκασε τον Κοσίτσκι σε δύσκολη επέμβαση καθώς η μπάλα κόντραρε. Ο Λούι αστόχησε στο 71΄ ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια, ενώ στο 74′ ανάγκασε τον Λούκατς σε σωτήρια επέμβαση, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Ουσέρο, Ρόλε (90΄ Μουνάφο), Ζησόπουλος, Μάσα, Πάρα (59΄ Μπαράλες), Γιαννιώτας (73΄ Κιτόκο).

ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (Μάρκο Νίκολιτς): Λούκατς, Βολκόφ, Βουλίτσεβιτς, Στάνκοβιτς, Τσίρκοβιτς, Μπράνκο Ίλιτς, Γκρμπιτς (63΄ Νίνκοβιτς), Ζίβκοβιτς (46΄ Φοφανά), Σάσα Ίλιτς (77΄ Κόιτς), Πάντιτς, Λάζοβιτς.

Στο άλλο ματς: Τότεναμ-Μπεσίκτας 1-1. Η βαθμολογία: Αστέρας Τρίπολης 4, Τότεναμ, 2, Μπεσίκτας 2, Παρτίζαν 1.