Οι απαγωγείς του Γάλλου Ερβέ Γκουρντέλ, ο οποίος αποκεφαλίστηκε στην Αλγερία, «έχουν αναγνωριστεί», ανακοίνωσε ο αλγερινός υπουργός Δικαιοσύνης Τάγεμπ Λου.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας επέτρεψαν να αναγνωριστούν ορισμένα από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που διέπραξαν αυτό το έγκλημα» δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση.

Ο 55χρονος Γκουρντέλ, πεπειραμένος ορειβάτης και οδηγός, είχε απαχθεί την 21η Σεπτεμβρίου περίπου 100χλμ ανατολικά του Αλγερίου από την οργάνωση Τζουντ αλ Χαλίφα («Στρατιώτες του Χαλιφάτου»).

Μέλη της οργάνωσης τον αποκεφάλισαν σε αντίποινα, όπως ανακοίνωσαν, για τις αεροπορικές επιδρομές που έχει εξαπολύσει η Γαλλία εναντίον των τζιχαντιστών.

Η έρευνα για την απαγωγή και τη δολοφονία του Ερβέ Γκουρντέλ ανατέθηκε σε δικαστή του Αλγερίου ο οποίος είναι ειδικευμένος σε υποθέσεις τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος, διευκρίνισε ο Λου.

Η εισαγγελία ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίον των προσώπων που αναγνωρίστηκαν και θεωρούνται ύποπτα για την απαγωγή και τον φόνο.

Νωρίτερα, αλγερινοί τζιχαντιστές είχαν δώσει στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο απεικονίζονται περίπου 30 μαχητές να δηλώνουν εκ νέου πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από