Σαν… Δόγης της Βενετίας κυκλοφορούσε ο Τζορτζ Κλούνι στη Γαληνοτάτη αυτό το Σαββατοκύριακο:

O 53ρονος αμερικανός ηθοποιός παντρεύτηκε την αγαπημένη του, τη βρετανίδα δικηγόρο Άμαλ Αλαμουντίν κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής τελετής στη Βενετία το Σάββατο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

«Ο Τζορτζ Κλούνι και η Αμαλ Αλαμουντίν παντρεύτηκαν σήμερα, Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής τελετής στη Βενετία, στην Ιταλία» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του, ο Σταν Ρόζενφελντ, ο οποίος εξέπληξε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς ογάμος δεν αναμενόταν να πραγματοποιηθεί παρά τη Δευτέρα.

Τα ιταλικά ΜΜΕ παρακολουθούσαν εκτενέστατα κάθε βήμα του ζευγαριού, στους Βενετσιάνους κάθε τι στον δρόμο θύμιζε πως αυτές τις ημέρες γίνεται «γάμος Χόλιγουντ» ενώ στην πόλη έφθαναν λαμπεροί προσκεκλημένοι: από τον Μπόνο των U2 και τον Μπιλ Μάρεϊ, έως τον Ματ Ντέιμον.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο πιο διάσημος εργένης του κόσμου εντοπίστηκε από τους παπαράτσι να «χαλαρώνει» με φίλους του, αδιαφορώντας για τους φωτορεπόρτερ που τον ακολουθούσαν.

Νωρίτερα, εθεάθη να πίνει καφέ με τη Σίντι Κρόφορντ και τον σύζυγό της, στην ταράτσα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

Ο 53χρονος Κλούνι διάλεξε να σπάσει τον «όρκο» του να μείνει εργένης (χωρισμένος το 1993) και αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με την 36χρονη Αλαμουντίν σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις που θα μπορούσε να βρει.

Η λάμψη όμως του χολιγουντιανού σταρ κοντεύει να κρύψει ακόμη και την αίγλη της ίδιας της Βενετίας.

Οι ιστοσελίδες των σοβαρών ιταλικών εφημερίδων αφιέρωναν τουλάχιστον δύο κομμάτια την ημέρα για το γάμο – οι σκανδαλοθηρικές φυσικά οργιάζουν.

Σε κάθε καλεσμένο που έφτανε, όπως τον Ματ Ντέιμον ή τη Σίντι Κρόφορντ την Παρασκευή, έπεφταν οι κάμερες και οι φωτογράφοι.

Η τελετή αναμενόταν να γίνει τη Δευτέρα σε παλάτσο ιδιοκτησίας του δήμου. Για το Σάββατο το βράδυ ήταν προγραμματισμένη μεγάλη δεξίωση, στην οποία οι καλεσμένοι θα έφταναν με θαλάσσια ταξί.

Οι αναφορές για τους προσκεκλημένους κινήθκαν μεταξύ βάσιμων πληροφοριών και φημών. Αναμένονταν από την Σάντρα Μπούλοκ μέχρι το ζεύγος «Μπραντζελίνα» -το σίγουρο είναι ότι οι προσκεκλημένοι δεν υπολείπονταν του γαμπρού.

Μάλιστα είχαν προγραμματιστεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη Δευτέρα. Από το πρωί του Σαββάτου πάντως οι αστυνομικές δυνάμεις της Βενετίας βρίσκονταν σε εγρήγορση, καθώς οι δρόμοι γύρω από το δημαρχείο θα έκλειναν και δεν θα επιτρεπόταν η κυκλοφορία και γύρω από το Μεγάλο Κανάλι.

Οι Αρχές της Βενετίας είχαν επιστρατεύσει εδώ και μέρες κάθε διαθέσιμη δύναμη ώστε να διατηρηθεί η τάξη, καθώς αναμενόταν πλήθος κόσμου να κατακλύσει την πόλη για να δει τον 53χρονο ηθοποιό γαμπρό στο πλευρό της συντρόφου του, Αμαλ Αλαμουντίν.

O γάμος ετελέστη στο Cavalli Palace του 16ου αιώνα από τον πρώην δήμαρχο της Ρώμης και φίλο του Κλούνι Γουόλτερ Βελτρόνι.

Το ζευγάρι απαγόρευσε τη χρήση κινητών τηλεφώνων και tablets. Κουμπάροι ήταν από την πλευρά του Κλούνι ο Ράντε Γκέρμπερ, επιχειρηματίας και σύζυγος της Σίντι Κρόφορντ, και από την πλευρά της νύφης η αδελφή της, Τάλα.