«Το σχόλιό μου για τη Ρένα Δούρου ήταν ειρωνικό» και «παραποιήθηκε πολλαπλώς» υποστήριξε, το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

Το πρωί είχε προκληθεί θόρυβος από τη δήλωση του Αργ. Ντινόπουλου ότι στην κόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με την περιφερειάρχη Αττικής «εγώ είμαι με την κ. Δούρου».

«Ανάμεσα σε αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτά που είπε η κ. Δούρου, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ αυτών που είπε η κ. Δούρου. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Στην απογευματινή ανακοίνωσή του, όμως, ο κ. Ντινόπουλος αναφέρει: «Το ειρωνικό σχόλιό μου στον ΑΝΤ1 για τη Ρένα Δούρου πολλαπλώς παραποιήθηκε».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός Εσωτερικών εξαπολύει επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη, κάνοντας λόγο για «γκεμπελισμό και φασιστική νοοτροπία», απαντώντας σε ανακοίνωση του κόμματος Το Ποτάμι, με την οποία τον κατηγορούσε για «παλαιοκομματική νοοτροπία», αναφορικά με τις δηλώσεις του για τη διαμάχη τού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Ρένα Δούρου.

Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών έχει ως εξής:

«Μετά το ειρωνικό σχόλιό μου στον ΑΝΤ1 για τη Ρένα Δούρου, που πολλαπλώς παραποιήθηκε, θέλω να κάνω ένα σχόλιο αναφορικά με τη δήλωση του κυρίου Θεοδωράκη. Το Υπουργείο Εσωτερικών πράγματι «τάραξε στη νομιμότητα» τους δημάρχους, που αρνήθηκαν τους ελέγχους των συμβάσεων. Απέστειλε αμέσως όλα τα σχετικά έγγραφα στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για να εφαρμόσουν το νόμο. Ο κ. Θεοδωράκης, όμως, ταράζει κυριολεκτικά και την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, κατηγορώντας με βαριές εκφράσεις το Υπουργείο Εσωτερικών για δήθεν παλαιοκομματική νοοτροπία. Αρκεί κανείς να ακούσει τις σημερινές δηλώσεις μου στα ΜΜΕ για να αντιληφθεί τον γκεμπελισμό και τη φασιστική νοοτροπία του κ. Θεοδωράκη».