Κυρώθηκε με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Κανονισμός Λειτουργίας Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή (Π.Ο.ΔΙ.Ν.).

Οι συγκεκριμένες εξειδικευμένες ομάδες θα λειτουργήσουν αρχικά στις έδρες λιμενικών Αρχών που αποτελούν τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας, αλλά παράλληλα είναι και πύλες για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σε πρώτη φάση ο Κανονισμός θα ισχύσει στις λιμενικές Αρχές που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης την τρέχουσα χρονική περίοδο, και συγκεκριμένα σε Πειραιά, Πάτρα και Ηγουμενίτσα.

Από το υπουργείο σημειώνεται ότι, σταδιακά και σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες και τις μελλοντικές τάσεις, έχει προβλεφθεί η δυνατότητα σύστασης και ενεργοποίησης Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και στις έδρες άλλων Λιμενικών Αρχών.

Απώτερος στόχος, με βάσει τον σχεδιασμό του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, είναι να εγκαθιδρυθεί ένας μηχανισμός που θα καλύψει κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό την ελληνική Επικράτεια στον τομέα της πρόληψης και καταστολής των ναρκωτικών.