Μαγική βραδιά στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει μια από τις πιο εντυπωσιακές του νίκες στην Ευρώπη, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, νικώντας την Ντιναμό Μινσκ με 6-1. Με το σκορ αυτό, ισοφάρισε το ρεκόρ της μεγαλύτερης εντός έδρας ευρωπαϊκής νίκης στην ιστορία του που είχε πετύχει στις 18 Οκτωβρίου του 2001 εναντίον της Μαρίλα Πρίμπραμ.

Το 4-0 με το οποίο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, φαντάζει εντυπωσιακό, όμως είναι φτωχό, αν αναλογιστεί κανείς, ότι στο 19’ ο Αθανασιάδης, στο 39’ ο Σαλπιγγίδης και στο 42’ ο Κατσικάς έχασαν τρεις ευκαιρίες για γκολ από αυτές που δεν χάνονται. Ο Αθανασιάδης, πέτυχε χατ-τρικ σκοράροντας στο 11’ στο 16’ και στο 28’ ενώ το 1-0 έγινε με αυτογκόλ του Νίκολιτς στο 3’. Και τα τέσσερα γκολ του πρώτου ημιχρόνου, προέκυψαν από πάσες του Ρατς. Ακόμη και το αυτογκόλ του Νίκολιτς προέκυψε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρατς και προσπάθεια του αμυντικού της Ντιναμό να κόψει την μπάλα από τον Τζιόλη.

Ο Παπαδόπουλος στο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ έκανε το 5-0 στο 50’ και η είδηση είναι ότι δεν πήρε την μπάλα από τον Ρατς, που ήταν ο μόνιμος τροφοδότης των σκόρερ στο παιχνίδι, αλλα από τον Σκόνδρα. Στο 64’ αποβλήθηκε ο Σίμοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γιατί τράβηξε από την φανέλα τον Κατσικά. Ο Νίκολιτς στο 80’ μείωσε σε 5-1 εκμεταλλευόμενος τα κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ ο οποίος είχε χαλαρώσει. Ο ίδιος παίκτης στο 52’ υποχρέωσε τον Γλύκο σε εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 89’ ο Τζανδάρης έκανε το 6-1 με πλασέ μετά από πάσα του Σαλπιγγίδη.

Διαιτητής: Γκεστράνιους (Φινλανδία)

Κίτρινες: Νίκολιτς

Κόκκινες: Σίμοβιτς (2η κίτρινη).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρατς (72’ Σπυρόπουλος), Βίτορ, Τζιόλης, Μακ (46’ Παπαδόπουλος), Κάτσε, Τζανδάρης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (67’ Γκολάσα).

Ντιναμό Μινσκ: Γκουτόρ, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Μπανγκουρά, Βερετίλο, Βορόνκοφ (57’ Φιγκουερέδο) , Σίμοβιτς, Νίκολιτς, Ουντότζι ( 88’ Ραζάντκιν), Στάσεβιτς, Ντζεντζέ (33’ Αντάμοβιτς)