Συνελήφθη από την αστυνομία και φυλακίστηκε,ο 19χρονος που είχε δραπετεύσει μαζί με συγκρατούμενό του την Πέμπτη ενώ εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης επειδή το 2012 είχε ανοίξει πυρ και σκοτώσει τρεις συμμαθητές του σε Λύκειο της περιοχής του Κλίβελαντ, όπωςανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Τ.Τζ. Λέιν είχε δραπετεύσει μαζί με τον συγκρατούμενό του Κλίφορντ Οπεραντ, 45 ετών, από το Σωφρονιστικό Ίδρυμα Άλεν Όκγουντ στη Λίμα του Οχάιο.

Αξιωματούχοι του σωφρονιστικού ιδρύματος και αστυνομικοί με την υποστήριξη ελικοπτέρου εξοπλισμένου με σύστημα νυκτερινής όρασης είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή για τη σύλληψη των δραπετών.

Οι συνθήκες της δραπέτευσής τους από τη φυλακή αυτή που φιλοξενεί περισσότερους από 1.600 κρατουμένους δεν έγιναν αμέσως γνωστές.

Ο πρώην συνήγορος του Λέιν, ο Ίαν Φρίντμαν, προειδοποίησε πως ο Λέιν μπορεί να είναι επικίνδυνος και ήταν ένας από τους λίγους κρατουμένους υπό καθεστώς υψίστης ασφαλείας στην εν λόγω φυλακή. Πρόσφατα είχε απορριφθεί μια έφεσή του.

«Δικάσθηκε για φρικτά, εφιαλτικά εγκλήματα, του επιβλήθηκαν ισόβια και πρέπει κανείς να αναρωτηθεί τι θα θεωρήσει πως χρειάζεται να κάνει για να μείνει έξω από τη φυλακή», δήλωσε ο Φρίντμαν.

Η αστυνομία προειδοποίσηε τους κατοίκους να μην επιτρέπουν την είσοδο αγνώστων στα σπίτια τους και να μην σταματάνε για πάρουν πρόσωπα που κάνουν ωτοστόπ.