Παρελθόν από τον πάγκο της Αλκμααρ αποτελεί ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, με την ολλανδική ομάδα να αναφέρει ότι ο διάσημος βετεράνος του ποδοσφαίρου και νυν προπονητής παραιτήθηκε λόγω προβλήματος στην καρδιά.

Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν που τον επόμενο μήνα κλείνει τα 50 του χρόνια, είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο στην ολλανδική ομάδα το καλοκαίρι, ωστόσο μετά τον θάνατο του πατέρα του τον Ιούλιο, παρουσίασε ο ίδιος πρόβλημα στην καρδιά.

Στα τέλη του περασμένου μήνα η Αλκμααρ του έδωσε άδεια δύο εβδομάδων καθώς οι ενοχλήσεις συνεχίζονταν έπειτα από προτροπή του γιατρού, όμως ο θρύλος του ολλανδικού ποδοσφαίρου δεν πρόκειται να επιστρέψει στους πάγκους.

Με δημοσίευμά της η Telegraaf.nl αποκαλύπτει πως ο Φαν Μπάστεν παρουσίασε το πρόβλημα για πρώτη φορά στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ομάδας στην Ελβετία, όταν στο φιλικό με την Χόφενχαϊμ του είχε διαγνωσθεί καρδιοπαλμία.

Τότε δε δόθηκε συνέχεια, καθώς ο άλλοτε σπουδαίος γκολτζής περνούσε και ίωση. Την περασμένη εβδομάδα, όμως, απουσίαζε, λόγω προσωπικών υποχρεώσεων όπως μεταφέρθηκε προς τα έξω, κι όπως έγινε γνωστό δεν αισθανόταν και πάλι καλά, έχοντας και πάλι καρδιοπαλμία.

Προσωρινά χρέη προπονητή θα εκτελεί ο μέχρι πρότινος βοηθός του Φαν Μπάστεν, Αλεξ Παστούρ.