Για την υπόθεση της ΝΕΡΙΤ, τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για την παραίτηση των Μακρυδημήτρη και Μορώνη μίλησε την Παρασκευή στον ΒΗΜΑ FM 99,5 η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη η οποία επέμεινε πως η ΝΕΡΙΤ «απολαμβάνει ανεξαρτησίας και δεν έχει καμία επαφή με την κυβέρνηση»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑ FM 99,5 Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αρη Ραβανό, η Σοφία Βούλτεψη είπε ότι η κυβέρνηση ενημερώθηκε για την παραίτηση του πρόεδρου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ «εξωδίκως, όπως το μάθατε και εσείς».

Εγώ ενημερώθηκα από δημοσιογράφους που με πήραν τηλέφωνο. Δεν ενημερώθηκα από τους ίδιους ούτε με πήραν τηλέφωνο», είπε.

Ο ίδια υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τον λόγο της παραίτησης και ότι δεν είναι αναγκαίο να συνδέεται με τη μη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. ΤΣίπρα στη ΔΕΘ.

«Τα όσα αποδίδονται στο Μαξίμου είναι ψευδή και να μην τα πω και συκοφαντικά, διότι είμαστε σε φάση συκοφαντίας αυτόν τον καιρό. Για όποιον γράφει ψέμματα το λέω. Δεν υπάρχει καμία ανάμειξη, υπάρχει απόλυτη δημοκρατία και ελευθερία, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται εκεί και μπορείτε να τους ρωτήσετε δεν έχουν δεχθεί κανένα τηλεφώνημα, από κανέναν άνθρωπο, από κυβερνητικής πλευράς και εν πάση περιπτώσει δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά. Όχι ανάμειξη – ούτε επικοινωνία υπάρχει και αυτό που μου λέτε για την ομιλία (Τσίπρα) δεν το γνωρίζω. Ως δημοσιογράφος, πριν καν γίνω κυβερνητική εκπρόσωπος, γνωρίζω όμως ότι οι πολιτικοί αρχηγοί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και κάνουν μία εκδήλωση, η οποία μεταδίδεται. Αυτό ξέρω (μία εκδήλωση και όχι δύο). Νομίζω από το 2010 γίνεται αυτό. Δεν αναμειγνύομαι, όμως, στα της ΝΕΡΙΤ. Αν η ΝΕΡΙΤ είναι η Δημόσια Τηλεόραση και έχει μια πρακτική, ότι θα μεταδώσει μία εκδήλωση αρχηγού, έτσι θα γίνει. Για τον κ. Σαμαρά, μεταδόθηκε η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, αλλά η ΝΕΡΙΤ δεν έστειλε συνεργείο για να καλύψει τις περιοδείες του στα περίπτερα. Δεν γνωρίζω τα υπόλοιπα που μας λέτε και δεν μας ενδιαφέρουν» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η ίδια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ θέλει η εταιρεία να καλύψει τις εκδηλώσεις του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να του καλύψει τα έξοδα και να πληρώσει τα πάντα η ΝΕΡΙΤ και να τον καλύψει, ενώ δεν την αναγνωρίζει και δεν πηγαίνει στα τραπέζια που διοργανώνει. Δεν είναι ανέκδοτο αυτό, καινούργιο; Επίσης, πρέπει να σας πω ότι συνεργεία για τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΕΡΙΤ πηγαίνουν παντού, ακόμη και όταν είναι στο εξωτερικό οι εκδηλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά κάθε φορά που υπάρχει εκδήλωσή του ή του προέδρου του να το καλύπτει η ΝΕΡΙΤ, πράγμα το οποίο γίνεται – και ορθώς γίνεται, παρά την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά που έχουν και γενικώς συκοφαντούν καθημερινά. Σας λέω λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σκουρλέτης προσωπικώς ζητούν εγγράφως να καλύπτονται όλες οι εκδηλώσεις, και του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, από τη ΝΕΡΙΤ. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ και δεν στέλνει εκπροσώπους στις εκπομπές της», είπε η Σοφία Βούλτεψη. 

Εννοείται (ότι δεν ενημέρωσαν για τις παραιτήσεις τους Μακρυδημήτρης-Μορώνης), ουδέποτε υπήρξε επικοινωνία με την κυβέρνηση για οτιδήποτε αφορά στη ΝΕΡΙΤ. Θα ρωτήσετε εκείνους αν είναι λογικό αυτό. Είναι δικό τους θέμα και αναγνωρίζω σε οποιονδήποτε άνθρωπο να πάρει μια απόφαση, αλλά εγώ ενημερώθηκα από δημοσιογράφους που με πήραν τηλέφωνο. Δεν ενημερώθηκα από τους ίδιους ούτε με πήραν τηλέφωνο.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από