Απάντηση στον Αβραάμ Παδόπουλο έδωσε Μίτσελ και αναφέρθηκε στην αγωνιστική κατάσταση των Μήτρογλου, Μιλιβόγεβιτς ενόψει του αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Λυπάμαι πολύ που ο Αβραάμ δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή ο προπονητής δεν τον εμπιστεύθηκε όσο θα ήθελε. Όμως, οι στατιστικές αποδεικνύουν ότι κάνει λάθος γιατί ήταν ο τέταρτος ποδοσφαιριστής σε χρόνο συμμετοχής στην προηγούμενη σεζόν. Στην προετοιμασία μας ήταν ο παίκτης που έπαιξε περισσότερο από όλους», τόνισε στη Νova ο Μίτσελ.

O ισπανός τεχνικός είπε ακόμα: «Έπαιξε πάρα πολλά λεπτά στην προηγούμενη σεζόν και λόγω της καλής κατάστασής του επέστρεψε στην Εθνική. Έπαιξε σε όλα τα ματς της προετοιμασίας μας, εκτός από το παιχνίδι με την Μίλαν λόγω τραυματισμού, καθώς και σε ένα ακόμη επειδή παντρεύτηκε. Το μόνο που έχω να του πω είναι πως τον ευχαριστώ πολύ για τη δουλειά που έκανε μαζί μας. Του εύχομαι καλή τύχη. Επίσης θέλω να του πω ότι ακόμη και αν έχω κάνει λάθος μαζί του, ήμουν πάντα ειλικρινής. Και θέλω να του πω πως ένας παίκτης ο οποίος είναι αρχηγός του Ολυμπιακού, πρέπει να είναι αρχηγός και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και εκτός.

Επιμένω και θέλω να του ευχηθώ ξανά καλή τύχη. Θέλω να τον ευχαριστήσω πολύ για τη δουλειά που έχει κάνει μαζί μας στον Ολυμπιακό. Και θέλω να του πω ξανά πως μπορεί να έχω κάνει λάθη μαζί του, όπως και πολλά άλλα, όμως όλα ήταν ειλικρινή. Εγώ προσπαθώ απλώς να είμαι ο προπονητής του Ολυμπιακού και μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Οσον αφορά τον Σαβιόλα ήταν ένας παίκτης που από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή έδειξε την ικανότητά του ως ποδοσφαιριστής, ως προσωπικότητα και ως άνθρωπος. Ήταν πολύ μεγάλη ευχαρίστηση να τον προπονώ».

Αναφερόμενος στους Μήτρογλου, Μιλιβόγεβιτς, ο Ερυθρόλευκος κόουτς σημείωσε: «Για εμάς ο Μήτρογλου ήταν ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής, για αυτό παλέψαμε για να τον αποκτήσουμε ξανά. Έχει έρθει πολύ καλά εκπαιδευμένος. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά την ιδέα του παιχνιδιού μας και τη δουλειά που θέλουμε να κάνουμε. Πιστεύουμε ότι πάρα πολύ σύντομα θα είναι έτοιμος για να προσφέρει και να συμμετέχει. Ο Μιλιβόγεβιτς εχει ένα στιλ παιχνιδιού που μοιάζει πάρα πολύ με του Σάμαρη. Είναι ένας παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά τη θέση του. Έχει πολύ σωστές τοποθετήσεις. Είναι πάντα έτοιμος για να παίζει στη σωστή θέση.

Είναι ένας παίκτης που γνωρίζει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του, είτε παίζει στην Άντερλεχτ, είτε στον Ολυμπιακό, είτε στην Μπαρτσελόνα. Εδειξε στη διάρκεια των προπονήσεων ότι έχει εγκλιματιστεί σε ποσοστό 100%. Για αυτό είναι έτοιμος να παίξει ανά πάσα στιγμή».

Ο Μίτσελ αναφέρθηκε στους Μαντιάτη, Σιόβα, Εντινγκά: «Ο Σιόβας από αύριο θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Για τον Μανιάτη είναι λίγο πιο δύσκολη η κατάσταση. Όλοι γνωρίζουμε πως σαν προσωπικότητα και σαν παίκτης το θέλει πολύ και θα το προσπαθήσει. Όμως, δεν ξέρουμε αν ο αστράγαλος του συμφωνεί για κάτι τέτοιο. Ο Εντινγκά είναι ένας παίκτης ο οποίος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είχε τρία επίσημα παιχνίδια με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Δεν κατάφερε καθόλου να ξεκουραστεί. Είχε πάρα πολλά και μακρινά ταξίδια. Είναι ένας παίκτης που δεν είχε χρόνο να προπονηθεί μαζί μας και να πάρει μέρος στην προετοιμασία μας. Οταν ο κόσμος τον βλέπει, δεν καταλαβαίνει πόσο κουρασμένος είναι και γιατί δεν παίζει σε κάποια παιχνίδια. Εσείς είσαστε αυτοί που θα πρέπει να το εξηγήσετε στον κόσμο».

Για το ματς του Σαββάτου με τον ΟΦΗ στο Γ. Καραϊσκάκης, ο ισπανός τεχνικός υποστήριξε: «Είναι μία ομάδα η οποία φέτος άλλαξε το σύστημα παιχνιδιού της σε σχέση με πέρυσι. Παίζει, πλέον, με τρεις παίκτες στην άμυνα. Είναι μία επιθετική ομάδα, σκληρή και δύσκολη, όπως άλλωστε είναι όλες οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Όπως έχω πει πολλές φορές κατά το παρελθόν, αν αρχίσουμε και σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Τρίτης, είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσουμε τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Και είναι κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου. Και ο καλύτερος τρόπος για να φθάσουμε στο παιχνίδι της Τρίτης με την Ατλέτικο Μαδρίτης είναι να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Αν όχι θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος».

***Τον Χάρτη Εντιμότητας του Ποδοσφαίρου καθώς και την εν γένει πολιτική που δεσμεύονται να ακολουθήσουν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες στην προσπάθεια αντιμετώπισης των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχηματισμού, παρουσίασε στη Γενική Συνέλευση του ECA (European Club Association) ο υπεύθυνος Θεσμικών Σχέσεων και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μέλος του ΔΣ του ECA, Θόδωρος Γιαννίκος.

Σε σύντομη τελετή ο πρόεδρος του ECA και πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε καθώς και οι αντιπρόεδροι του ECA Πέντρο Λόπεθ Χιμένθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ουμπέρτο Γκαντίνι (Μίλαν) και Ευγένι Γκίνερ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), υπέγραψαν επί σκηνής και στη συνέχεια πάνω από 150 κορυφαίες ομάδες συνυπέγραψαν τον Χάρτη Εντιμότητας, που αποτελεί ορόσημο στην μάχη κατά των στημένων αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού.

Ο πρόεδρος του ECA και ο αντιπρόεδρος κ. Γκαντίνι καθώς και ο γενικός γραμματέας του ECA, Μικέλε Σεντενάρο, με τον κ. Γιαννίκο, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ σχετικά με τα θέματα της ΓΣ, μεταξύ των οποίων οι εξελίξεις σχετικά με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ καθώς και τις αλλαγές σε θέματα συνεργασίας με την UEFA και την FIFA και τον Χάρτη Εντιμότητας του Ποδοσφαίρου και την εν γένει πολιτική αντιμετώπισης των στημένων αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού.