Θετικά θα ανταποκρινόταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε μια πρόταση για να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Υπάρχουν εκατοντάδες για Πρόεδροι στην Ελλάδα. Καλές προσωπικότητες. Και άνδρες και γυναίκες. Δουλειά μου δεν είναι να τους πω εγώ, αλλά αν μου αρέσει κάποιος, θα βγω και θα το πω. Αλέκος Παπαδόπουλος, για παράδειγμα. Εμένα δεν με προτείνει κανείς. Αλλά αν με προτείνει, γιατί όχι;» δήλωσε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

«Δεν αυτοπροτείνομαι, λέω αν με προτείνει κάποιος, διότι εξάλλου θα ήταν αγενές να βγω και να πω να μην με προτείνει κάποιος» συμπλήρωσε ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική προς τον νυν και τους προηγούμενους προέδρους του ΠΑΣΟΚ.

«Τα κόμματα δεν είναι και δεν μπορούν να είναι εκκλησίες, αιώνια και απαραβίαστα και να κάνουν πάντα το ίδιο. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που ήταν στο 40% και έπεσε κάτω από το 10% και έτσι, όσο πιο μικρό το κόμμα, τόσο πιο μεγάλο το εσωκομματικό μίσος. Δεν ξέρω πώς θα εκφραστούν όσοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Αλλά ξέρω ότι δεν θα εκφραστούν δικαιώνοντας τον έναν ή τον άλλον αρχηγό» είπε και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι τα πρόσωπα αυτά έχουν τελειώσει πολιτικά (σσ: Βενιζέλος, Παπανδρέου, Σημίτης). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι υπουργοί σε μία κυβέρνηση, ή να έχουν μία άλλη δραστηριότητα. Εχουν τελειώσει, διότι έκαναν θανάσιμα λάθη. Κι εγώ έχω τελειώσει, αλλά έχω τη δυνατότητα να το ξέρω και να το λέω. Ενώ αυτοί δεν θέλουν να τελειώσουν, παρά μόνον όταν εμφανιστεί ο χάρος με το δρεπάνι του. Καλύτερα να τελειώνουμε νωρίτερα, με αξιοπρέπεια και συνείδηση».