Η Μίλα Γιόβοβιτς μπορεί να παίζει στη μία χαζοπεριπέτεια τύπου «Resident Evil» μετά την άλλη (οι ταινίες της σειράς έφτασαν τον μαγικό αριθμό έξι), όμως στον ελεύθερό της χρόνο κάνει εμφανίσεις σε ταινίες σαν τον «Κυμβελίνο» του Μάικλ Αλμερέιντα –ο τελευταίος είναι γνωστή περίπτωση από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, τότε δηλαδή που ο Ντέιβιντ Λιντς έβαζε τα λεφτά για να γυριστεί το «Νάντια», μια ασπρόμαυρη ιστορία βρικολάκων με τον Πίτερ Φόντα, που απέκτησε για λίγο μια cult φήμη.

Που όμως δεν κράτησε πολύ, γιατί, όπως και να το κάνουμε, ο Αλμερέιντα δεν υπήρξε ποτέ ένας ιδιαίτερα χαρισματικός δημιουργός. Κι όμως, κάπως «κατάφερε» τη Γιόβοβιτς αλλά και τον Εντ Χάρις (ο οποίος δεν εμφανίστηκε στη Μόστρα, εν αντιθέσει με την πεντάμορφη Μίλα, που υπερασπίστηκε το φιλμ στη συνέντευξη Τύπου) να πρωταγωνιστήσουν σε τούτη εδώ τη χλιαρή μεταφορά του σαιξπηρικού έργου στη «σύγχρονη» εποχή. Εδώ, ο ποιητής με κέντρο το παλάτι του βρετανού βασιλιά Κυμβελίνου αποκαλύπτει έρωτες, επιβουλές, τολμηρές πράξεις, αλλά και έναν πόλεμο, η έκβαση του οποίου ανατρέπεται από τον ηρωισμό των λίγων. Οχι το αριστούργημα που κάποιοι ματαίως περίμεναν. Τουλάχιστον ο Εντ Χάρις έδειξε να το διασκεδάζει.

Στη Βενετία όμως έφτασε και ο Ιθαν Χοκ, που εμφανίζεται στο φιλμ του Αλμερέιντα αλλά και στο «Good Kill» του Αντριου Νίκολ που θα κάνει την πρεμιέρα του αύριο το πρωί. Αλλη μια ιδιαίτερη περίπτωση σκηνοθέτη: ο Νίκολ γνώρισε δύο μεγάλα σουξέ. Πρώτα ως σεναριογράφος («The Truman Show») και μετά ως σκηνοθέτης («Gattaca»). Η συνέχεια ωστόσο υπήρξε μάλλον απογοητευτική, με αποκορύφωμα το σχεδόν ξεκαρδιστικό «The Host» που πάτωσε στα απανταχού ταμεία. Πολλοί εδώ μιλούν για τη μεγάλη επιστροφή του, το μόνο που μας απομένει είναι να σιγουρευτούμε με τα μάτια μας. Ο Χοκ πάντως έκανε την περαντζάδα του στο Λίντο, χωρίς συνοδεία σεκιουριτάδων, προς μεγάλη τέρψη των θαυμαστριών του (που, για να πούμε την αλήθεια, τον άφησαν μάλλον στην ησυχία του, χαζεύοντάς τον από μακριά).

Τα βραβεία. Σε ό,τι αφορά τα βραβεία, τέλος, η ταινία του Ρόι Αντερσον βρίσκεται αυτή τη στιγμή πρώτη ανάμεσα στα φαβορί για τον Χρυσό Λέοντα και, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμένουμε κάποια μεγάλη ανατροπή μέχρι τη λήξη της διοργάνωσης.