Σε στρατιωτική επιχείρηση στη Σομαλία κατά των ισλαμιστών της οργάνωσης αλ-Σαμπάαμπ προχώρησαν οι αμερικανικές δυνάμεις τη Δευτέρα όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι.

«Είμαστε τώρα στη διαδικασία αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της επιχείρησης και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες, όταν έρθει η ώρα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας χωρίς να πει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου ήρθε μία ημέρα μετά την επίθεση από τους αντάρτες της οργάνωσης στην έδρα των μυστικών υπηρεσιών της Σομαλίας στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας απέκρουσαν την επίθεση, σκοτώνοντας επτά ισλαμιστές. Τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και ένας πολίτης σκοτώθηκαν επίσης, σύμφωνα ανακοίνωση από το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι ισλαμιστές πραγματοποίησαν πρόσφατα και άλλες ενέργειες στο Μογκαντίσου, ιδιαίτερα εναντίον του οικιστικού συγκροτήματος όπου στεγάζεται η προεδρία της Σομαλίας αλλά και κατά του κτιρίου που βρίσκεται το Κοινοβούλιο.

Οι ισλαμιστές επίσης κάνουν τακτικά επιθέσεις εναντίον των χωρών που οι δυνάμεις τους συμμετέχουν στην Αφρικανική Ένωση και ιδιαίτερα επιχειρούν κατά της γειτονικής Κένυας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από