Ο ιδρυτής του ιταλικού Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο συνέδεσε τις αφίξεις μεταναστών στην νότια Ιταλία με τον κίνδυνο διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

«Οταν οι προπάπποι μας έφταναν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόλις έβλεπαν το Αγαλμα της Ελευθερίας τους έβαζαν αμέσως σε καραντίνα στο Ελις Αϊλαντ», έγραψε ο ιταλός ηθοποιός και πολιτικός.

«Για τη φυματίωση δεν υπάρχει εμβόλιο που να προστατεύει με αποτελεσματικό τρόπο τους ενήλικες. Μεταδίδεται από τον αέρα και για την θεραπεία της χρειάζονται χρόνια», συνέχισε ο ίδιος. «Αν θέλουμε να την επανεισάγουμε, ας το κάνουμε, αλλά πρέπει να γίνει υπό το φως του ηλίου», πρόσθεσε ο Γκρίλο.

Τη Δευτέρα, ο γενοβέζος κωμικός είχε φιλοξενήσει στο ιστολόγιό του επιστολή ιταλού αστυνομικού και συνδικαλιστή, στην οποία καταγγέλλεται ότι «40 αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν στην ανθρωπιστική επιχείρηση Mare Nostrum και που υποβλήθηκαν σε τεστ για την ανίχνευση του βακτηριδίου της φυματίωσης , προέκυψαν θετικοί».

Πολλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η άποψη του Γκρίλο είναι πιθανό να προκαλέσει αντιδράσεις στο Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Ηδη τον Ιανουάριο, όταν ο Γκρίλο είχε ταχθεί υπέρ της διατήρησης του αδικήματος της λαθρομετανάστευσης, οι περισσότεροι εγγεγραμμένοι στο Κίνημά του υιοθέτησαν την ακριβώς αντίθετη άποψη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από