Με τη συμμετοχή 88 δρομέων (οι 78 Ελληνες) από 10 χώρες θα δοθεί την Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα μπροστά από τον χώρο της αρχαίας Αγοράς της Αθήνας (Θησείο)-εκεί όπου βρισκόταν και ο χώρος των Ημεροδρόμων της αρχαίας Αθήνας, η εκκίνηση του 1ου ιστορικού Φειδιππιδείου Δρόμου 245 χιλιομέτρων, στη διαδρομή από την Αθήνα ώς τη Σπάρτη.

Με όριο τερματισμού τις 40 ώρες, δηλαδή έως και την Κυριακή στις 9 το πρωί, οι δρομείς θα τρέξουν, και στη διάρκεια της νύχτας, στα βήματα του αρχαίου προπάτορα ημεροδρόμου, του Φειδιππίδη (490 π.Χ.), μέσα από Αττική, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία, με κατάληξη μπροστά από το Στάδιο της Σπάρτης, στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Την οργάνωση του αγώνα ανέλαβαν οι AΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής, ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνα, ΑΣ Ολύμπιοι και Σύλλογος Ελλήνων Ημεροδρόμων. Συνεργάζονται ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων «Ευκλής», οι Σύλλογοι Δρομέων Νίκαιας-Κορυδαλλού-Κερατσινίου, οι Σύλλογοι Δρομέων Υγείας Ελευσίνας, Τρίπολης, Μεσσηνίας και Θήβας, ο Σύλλογος Αρκάδων Δρομέων, καθώς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγ.Βασιλείου, Αρχαίων Κλεωνών (Κορινθίας), Κροκεών Λακωνίας και ο Σύλλογος Επαναπατρισθέντων Ομογενών Λακωνίας.

Αρχής γενομένης από φέτος, ο Φειδιππίδειος Δρόμος θα διεξάγεται στο εξής κάθε πρώτη Παρασκευή του Σεπτεμβρίου.

Προσεχώς, από τα τέλη Οκτωβρίου έως και τις 31 Ιουλίου 2015, θα γίνονται οι εγγραφές και για τον 2ο Φειδιππίδειο Δρόμο, ενώ σύντομα θα συσταθεί και ο Αμφικτυονικός Σύλλογος Φίλων του Φειδιππίδειου Δρόμου.