Ειδική μεταχείριση των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής καταγγέλλουν κρατούμενες της δεύτερης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίες αντιδρούν στην εντολή μεταφοράς τους στον δεύτερο όροφο της πτέρυγας.

Σε έγγραφη καταγγελία, η Επιτροπή Αγώνα Γυναικείων Φυλακών αναφέρει ότι «η πτέρυγα των χρυσαυγιτών αρχικά προοριζόταν για τις γυναίκες κρατούμενες, τώρα όμως θέλουν να μας στριμώξουν σαν τα ποντίκια στον έναν όροφο προκειμένου να μην χάσουν τα προνόμιά τους οι χρυσαυγίτες. Δηλαδή σε δύο ορόφους ίδιας χωρητικότητας θέλουν στον έναν να βάλουν 100 γυναίκες κρατούμενες, τη μια πάνω στην άλλη, ενώ στον άλλον όροφο να μείνουν οι έξι χρυσαυγίτες βουλευτές».

Προσθέτουν επίσης, ότι «το προαύλιο θα παραμένει στα χέρια των χρυσαυγιτών, ενώ εμείς θα πρέπει να προαυλιζόμαστε στο παλιό προαύλιο, περνώντας μέσα από τα μαγειρεία και άλλους κοινόχρηστους χώρους».

«Την ίδια στιγμή που θέλουν να μας στριμώξουν στον πάνω όροφο, το υπουργείο αδιαφορεί προκλητικά για τις ανάπηρες συγκρατούμενές μας, οι οποίες έχουν κινητικά προβλήματα και δεν θα μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες για να μετακινηθούν στο νοσοκομείο ώστε να τους παρέχεται η ιατροφαρμακευτική φροντίδα που χρειάζονται» αναφέρεται στην έγγραφη καταγγελία τους.

Οι κρατούμενες λένε επίσης, ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής απαιτούν να τους σερβίρουν το φαγητό μόνο ελληνίδες κρατούμενες και όχι αλλοδαπές, ενώ κάνουν λόγο για «ρατσιστική και χυδαία συμπεριφορά» από την πλευρά των χρυσαυγιτών σε βάρος των γυναικών κρατουμένων.

Οι κρατούμενες προειδοποιούν ότι δεν θα μείνουν, όπως λένε, «παθητικοί θεατές στην αδικία, ούτε θα αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις του υπουργείου και των χρυσαυγιτών».

Καλούν, μάλιστα, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Μαρίνο Σκανδάμη, να επισκεφτούν τις φυλακές για να δουν από κοντά το πρόβλημα και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση μεταφοράς τους.