Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνοι, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος και το παιδί του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν στις αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας από το βράδυ της Τρίτης, αφού έσπασε η εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα τελευταία θύματα ήταν δύο ξαδέλφια ηλικίας 11 και 16 ετών που έχασαν τη ζωή τους όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι τους, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Άσραφ αλ Κούντρα, ο 16χρονος Μοχάμεντ αλ Άμπετ και ο 11χρονος ξάδελφός του Σάχερ σκοτώθηκαν κοντά στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ.

Οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα ξανάρχισαν αργά το απόγευμα της Τρίτης, αφού νωρίτερα τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα έπληξαν το νότιο Ισραήλ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η σύζυγος και ο γιος του Μοχάμεντ Ντέιφ, του ηγέτη των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ, σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, σε μια επίθεση από την οποία έχασαν επίσης τη ζωή τους άλλη μία γυναίκα και ένα αγόρι 14 ετών.

Οκτώ Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και μία εγκυμονούσα, σκοτώθηκαν τα ξημερώματα σήμερα μέσα στο σπίτι τους στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ ενώ ένα παιδί ηλικίας 4 ετών και ένας 20χρονος έχασαν τη ζωή τους στο Ζεϊτούν, σύμφωνα με τον αλ Κούντρα.

Σε άλλες τρεις, ξεχωριστές επιθέσεις σκοτώθηκαν τέσσερις άνδρες οι οποίοι ενταφιάστηκαν τυλιγμένοι με την πράσινη σημαία της Χαμάς, ένδειξη ότι ήταν μέλη της οργάνωσης.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου της Γάζας – ο τρίτος μέσα σε διάστημα έξι ετών – έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 2.038 Παλαιστίνιοι ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 10.300.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, από το απόγευμα της Τρίτης έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα 137 ρουκέτες εκ των οποίων 94 έπληξαν το νότιο και κεντρικό Ισραήλ ενώ 24 αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος.