Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε σημείο ελέγχου στη Βαγδάτη κοντά στο σπίτι του νέου πρωθυπουργού του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι, ανέφεραν δύο πηγές της τοπικής αστυνομίας καθώς και ιρακινά μέσα ενημέρωσης.

«Ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε σε ένα σημείο ελέγχου που οδηγεί στο σπίτι του πρωθυπουργού», είπε μια από τις αστυνομικές πηγές.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με πιθανές ανθρώπινες απώλειες από την επίθεση ενώ οι υπεύθυνοι στο γραφείο του πρωθυπουργού Αμπάντι δεν θέλησαν να σχολιάσουν την επίθεση.

Ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι διορίστηκε σε αυτή τη θέση από τον ιρακινό πρόεδρο γιατί θεωρείται ένας μετριοπαθής σιίτης πολιτικός σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Νούρι αλ-Μαλίκι, που θεωρείται αυταρχικός και με βαθύ θρησκευτικό σιιτικό υπόβαθρο.

Για πολλούς οδηγούσε το Ιράκ σε κλίμα πόλωσης και ενώ η χώρα αντιμετωπίζει την απειλή των σουνιτών εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αλ Μαλίκι που καταδίκασε τον διορισμό του Αμπάντι και αρχικά είπε ότι «θα διορθώσει το πρόβλημα», φάνηκε να υπαναχωρεί, προτρέποντας τις δυνάμεις ασφαλείας να μείνουν έξω από την πολιτική.