Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην αναζήτηση σέντερ φορ και τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου δίνουν και παίρνουν. Η βρετανική Daily Mail ανέφερετην Τρίτη ότι οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να αποκτήσουν τον 25χρονο επιθετικό Νίκλας Μπέντνερ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Αρσεναλ.

Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι ο Ολυμπιακός κάνει προσπάθειες για να επιστρέψει από τη Φούλαμ ο Κώστας Μήτρογλου και μαζί με τον Μπέντνερ μπορεί να αποτελέσουν δίδυμο στην επίθεση.

Οι Αγγλοι υποστηρίζουν ότι ο δανός διεθνής επιθετικός προπονείται μόνος του και αναζητάει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Ο Μπέντνερ πήγε στην Αρσεναλ το 2005 και δόθηκε δανεικός σε Μπέρμιγχαμ (2006-2007), Σάντερλαντ (2011-2012) και Γιουβέντους (2012-2013).

Για τον δανό φορ ενδιαφέρθηκαν οι Αστον Βίλα, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Φιορεντίνα ωστόσο καμία ομάδα δεν προχώρησε στη μεταγραφή του.

Στο μεταξύ άλλα δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός έχει στο στόχαστρο τον 24χρονο αργεντινό επιθετικό της Σαν Λορέντζο, Νίκολας Μπλάντι (διαθέτει ιταλική υπηκοότητα) και τον βραζιλιάνο φορ της Βαλένθια, Ζόνας.

Ο ιταλικός Τύπος γράφει ότι ο Μπλάντι βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, της Τζένοα και της Παλέρμο, ενώ οι Ισπανοί κάνουν λόγο για τις απαιτήσεις του Ζόνας (2 εκατ. ευρώ, ετησίως) και την επιθυμία της Βαλένθια να παραχωρήσει τον παίκτη.

Το φιλικό Ολυμπιακού-Μπιλμπάο

Ο Ολυμπιακός δίνει την πρώτη παράσταση ενόψει της νέας σεζόν στο φιλικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο την Τετάρτη στο Γ. Καραϊσκάκης (21.30). Τα εισιτήρια (τιμώνται προς 10 , 15 , 20 , 25 , 30 , 40 , 45 , 70 και 100 ευρώ VIP) διατίθενται από τα εκδοτήρια του φαληρικού γηπέδου. Υπενθυμίζεται ότι οι εισπράξεις του αγώνα θα διατεθούν στη UNICEF.

Oι προπονητές των δύο ομάδων Μίτσελ (Ολυμπιακού), Βαλβέρδε (Αθλέτικ Μπιλμπάο) μέσω της ιστοσελίδας του πειραϊκού συλλόγου κάλεσαν τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο.

«Χαιρετώ όλους τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Την Τετάρτη παίζουμε απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, όχι μόνο για να παρουσιάσουμε την ομάδα και τους νέους παίκτες, αλλά παίζουμε και για τη UNICEF. Σας περιμένουμε όλους για μια ωραία βραδιά απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Πάμε Καραϊσκάκη», δήλωσε ο Μίτσελ.

Από την πλευρά του ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε που είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τους φίλους των Ερυθρολεύκων θα τιμηθεί από τη διοίκηση της ΠΑΕ. Ο βάσκος κόουτς τόνισε:

«Είναι τιμή που η ομάδα μας θα δώσει αυτό το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό. Η επιστροφή μου στην Αθήνα και στο γήπεδο Καραϊσκάκη που γνωρίζω καλά, μου φέρνει πολλές αναμνήσεις. Το γεγονός ότι η Αθλέτικ θα πάρει μέρος σε έναν αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα ενισχύσουν τη UNICEF αποτελεί έξτρα κίνητρο και μας κάνει υπερήφανους. Θα δούμε πολλούς φίλους και ελπίζουμε να προσφέρουμε όμορφο θέαμα στον κόσμο».

Ο γάλλος άσος Ερίκ Αμπιντάλ έστειλε το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους μέσω του Olympiacos TV : «Σας περιμένουμε όλους στο μεγάλο φιλικό του Ολυμπιακού με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Πρόκειται για φιλικό που είναι για ιερό σκοπό, στην προσπάθεια που γίνεται να εμβολιαστούν παιδιά σε όλο τον κόσμο. Στηρίξτε τη συνεργασία του Ολυμπιακού με τη UNICEF. Σας ευχαριστούμε που θα αγοράσετε τα συλλεκτικά t-shirt της ομάδας μας. Θρύλος για μια ζωή».

*Οι φίλαθλοι του του Ολυμπιακού ψήφισαν για το διεθνές τουρνουά στις ΗΠΑ, MVP τον Δημήτρη Διαμαντάκο (σημείωσε τρία γκολ) και καλύτερη ενέργεια το γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη στο ματς με τη Μίλαν.