Ένας αγόρι σκοτώθηκε και τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων κοντά σε τέμενος στην πόλη της Γάζας ύστερα από την κατάρρευση της εκεχειρίας το πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Ισραηλινός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα διαπραγματευτεί με τους Παλαιστινίους για την ανανέωση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, όσο οι ένοπλοι της Χαμάς εξακολουθούν να εκτοξεύουν ρουκέτες.

Νωρίτερα, ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ απαντούν στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας πλήττοντας «θέσεις των τρομοκρατών» στον παλαιστινιακό θύλακα.

Προηγήθηκε η εκτόξευση από τα ξημερώματα, και πριν από την λήξη της ισχύος της 72ωρης εκεχειρίας, μεγάλου αριθμού ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

«Η επανάληψη των επιθέσεων με ρουκέτες από τους τρομοκράτες εναντίον του Ισραήλ δεν είναι αποδεκτή, ούτε ανεκτή και αποτελεί προϊόν απερισκεψίας. Η λανθασμένη απόφαση της Χαμάς να παραβιάσει την εκεχειρία θα απαντηθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χαμάς, τις υποδομές της, τους μαχητές της και θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υποστράτηγος Πίτερ Λέρνερ.