Ο αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνι πρόκειται να παντρευτεί την αγαπημένη του Άμαλ Αλαμουντίν, μια δικηγόρο ειδικευμένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον Σεπτέμβριο στην Ιταλία.

Η αναγγελία του γάμου τους αναρτήθηκε σε μια εκκλησία στο Λονδίνο, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο. Η αναγγελία είναι υποχρεωτική για τους Βρετανούς που επιθυμούν να παντρευτούν και πρέπει να δημοσιοποιείται επί τουλάχιστον 16 ημέρες πριν από το γάμο του ζεύγους. Η 36χρονη Άμαλ, που γεννήθηκε στο Λίβανο, είναι μόνιμα εγκατεστημένη στη Βρετανία.

Στο έγγραφο σημειώνεται ότι ο γάμος θα τελεστεί στην Ιταλία. Ο Κλούνι αναφέρεται με το πλήρες όνομά του (Τζορτζ Τίμοθι) και διευκρινίζεται ότι «ο προηγούμενος γάμος του έχει λυθεί». Ο 53χρονος σταρ χώρισε από την πρώτη του σύζυγο, την Τάλια Μπάλσαμ, το 1993.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο γάμος θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Τα μέσα ενημέρωσης διαφωνούν επίσης για το πού θα γίνει η τελετή αφού κάποια αναφέρουν τη Βενετία και άλλα ως πιθανότερο μέρος την έπαυλη του Κλούνεϊ στη Λίμνη Κόμο.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση πέρσι. Άρχισαν να βγαίνουν μαζί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο και την άνοιξη αρραβωνιάστηκαν.