Τη λήψη μέτρων για την προστασία των περίπου 10.000 διατηρητέων κίτρων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα εισηγείται  με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως επισήμαινε ο υπουργός Περιβάλλοντος οι επιβαλλόμενοι περιορισμοί στα συγκεκριμένα κτίσματα πολλαπλασιάζουν το κόστος διατήρησης, συντήρησης, επισκευής και ανακαίνισης τους σε σύγκριση με το αντίστοιχο κόστος των συμβατικών κτιρίων.

Για το λόγο αυτό ο υπουργός Περιβάλλοντος προτείνει ως ενδεικτική ρύθμιση τη μείωση του ενιαίο φόρου ακινήτων έως 50% για όλα τα διατηρητέα και 100% για τα διατηρητέα που έχουν εγκαταλειφθεί και δεν χρησιμοποιούνται.

'Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η επιβάρυνση, που αφορά στην προστασία και τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, έχει μετακυλιστει εξ' ολόκληρου προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σημαντικός αριθμός διατηρητέων κτιρίων να έχουν εγκαταλειφθεί με κίνδυνο την κατάρρευση τους, συνιστώντας έτσι απειλεί για την ασφάλεια της ζωής των πολιτών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από