Τα ονόματα των εκατοντάδων παιδιών που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Save the Children με τη μορφή ολοσέλιδων καταχωρήσεων στα φύλλα των βρετανικών εφημερίδων την Τετάρτη.

«Ο θάνατος ενός παιδιού είναι ήδη πολύς, 373 νεκρά παιδιά είναι ύβρις και κηλίδα στην παγκόσμια συνείδηση» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Save the Children Τζάστιον Φόρσαϊθ.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, 373 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 8 Ιουλίου έως σήμερα.

Ο Τζάστιν Φόρσαϊθ δήλωσε ότι οι καταχωρήσεις «αποκαλύπτουν την ωμή πραγματικότητα» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το να βλέπει κάποιος τα ονόματα παιδιών, ορισμένα ηλικίας μόλις λίγων μηνών, να είναι γραμμένα με έντονα μαύρα γράμματα αποκαλύπτει τις διαστάσεις της τραγωδίας που ζουν τα παιδιά στη Γάζα. Ο θάνατος ενός παιδιού είναι ήδη υπερβολικός, 373 νεκρά παιδιά είναι κάτι εξοργιστικό που σπιλώνει τη συνείδηση του κόσμου.

»Καταδικάζουμε όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων στη Γάζα και το Ισραήλ και δημοσιεύοντας αυτά τα ονόματα υπενθυμίζουμε στον κόσμο την επείγουσα ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις για μία μόνιμη εκεχειρία. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα θυσιαστούν άσκοπα άλλες παιδικές ζωές» υπογράμμισε.

Η Save the Children δραστηριοποιείται στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

Την περασμένη εβδομάδα, η Guardian έγραψε ότι η αρμόδια ισραηλινή αρχή απαγόρευσε μία ραδιοφωνική ανακοίνωση ανθρωπιστικής οργάνωσης που ανέφερε τα ονόματα κάποιων από τα παιδιά που σκοτώθηκαν.