Η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών ηττήθηκε από την Ιταλία στα πέναλτι (11-9, κανονικός αγώνας 7-7) στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Βουδαπέστη.

Έτσι, τη χαρά που έφερε η ισοφάριση (7-7) στην εκπνοή του αγώνα με το παλικαρίσιο γκολ της Αλεξάνδρας Ασημάκη, διαδέχτηκε η απογοήτευση στην διαδικασία των πέναλτι. Πρώτα ήταν η απόκρουση της Γκορλέρο στο σουτ της Χριστίνας Τσουκαλά στην έναρξη της διαδικασίας και κατόπιν στο σουτ της Στεφανίας Χαραλαμπίδη στο 4ο κατά σειρά πέναλτι της Ελλάδας, επέτρεψαν στην «Σετερόσα» που ευστόχησε και στα τέσσερα που εκτέλεσε, να πανηγυρίζει την πρόκριση της στην τετράδα της διοργάνωσης.

Η Ιταλία θα αγωνιστεί στα ημιτελικά την Πέμπτη (19.00) απέναντι στην Ολλανδία, η δε ελληνική ομάδα, θα παίξει επίσης την Πέμπτη με τη Ρωσία (16.00) για την 5η θέση.

Στον άλλο προημιτελικό η Ουγγαρία με άνεση επιβλήθηκε 11-7 της Ρωσίας και θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στον άλλο ημιτελικό της Πέμπτης (17.30). Για την 7η θέση, η Γαλλία επιβλήθηκε 8-5 της Βρετανίας.