Συνέντευξη στον Guardian έδωσε ο Εντουαρντ Σνόουντεν, καλώντας όλους όσοι έχουν αναλάβει την προστασία προσωπικών δεδομένων να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους.

«Οι αποκαλύψεις της προηγούμενης χρονιάς μάς απέδειξαν ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι οι μη κρυπτογραφημένες πληροφορίες στο διαδίκτυο δεν είναι πλέον ασφαλείς. Ολες οι πληροφορίες πλέον πρέπει να κρυπτογραφούνται by default» δήλωσε.

«Αν καταλήξω στο Γκουαντάναμο, θα το αποδεχθώ» συμπλήρωσε, ενώ διέψευσε ότι πάσχει από κατάθλιψη ή ότι έχει μετανιώσει.

Παράλληλα απέρριψε ως «βλακώδεις» διάφορες θεωρίες συνωμοσίας ότι είναι κατάσκοπος της Ρωσίας.

Στην ίδια συνέντευξη υποστήριξε ότι είναι ανεξάρτητος οικονομικά και ότι ζει στη Ρωσία από τις οικονομίες του, καθώς και από τα ποσά που κερδίζει από διαλέξεις και ομιλίες διαδικτυακά.

Υποστήριξε ακόμα ότι όταν η NSA κάνει παρακολούθηση προσώπων, οι όποιες γυμνές φωτογραφίες «περίεργου σεξουαλικού περιεχομένου» προκύψουν, συνήθως μοιράζονται μεταξύ των προσώπων που τις αποκτούν.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα να δικαστεί στις ΗΠΑ από δικαστήριο ενόρκων. Εξήγησε ότι διατηρεί την πεποίθηση ότι δύσκολα θα βρεθούν 12 ένορκοι που θα τον καταδικάσουν, αν οι κατηγορία εις βάρος του αφορά θέμα δημόσιου ενδιαφέροντος.

Η συνέντευξη δόθηκε στον απεσταλμένο της βρετανικής εφημερίδας σε ξενοδοχείο που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από