Ο απόηχος του Μουντιάλ θα αργήσει μεν να σβήσει, πολλοί ποδοσφαιριστές όμως επιστρέφοντας από τη Βραζιλία προσγειώνονται στην πραγματικότητα. Κάποιοι θα εξαργυρώσουν τις εμφανίσεις τους, κάποιοι άλλοι θα πρέπει να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Και κάποιοι βρίσκονται επί του παρόντος στο ταμείο ανεργίας.

Την Κυριακή 29 Ιουνίου, ύστερα από μία εξαιρετική πορεία στα γήπεδα της Βραζιλίας, το πάρτι για την Εθνική Ελλάδος τελείωσε. Για ορισμένους άρχισαν οι διακοπές, μέχρι να ξεκινήσουν την προετοιμασία με τις ομάδες τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ για άλλους άρχισε (ή συνεχίστηκε) η αναζήτηση της νέας ομάδας τους.

* Ο Παναγιώτης Γλύκος, ο παίκτης που σήκωσε στις πλάτες του την εθνική μας ομάδα στο παιχνίδι με την Ακτή του Ελεφαντοστού όταν ο Καρνέζης τραυματίστηκε, ενσωματώνεται στην αποστολή του ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Ολλανδία. Το μέλλον του όμως είναι αβέβαιο, όχι επειδή δεν θέλει να τον κρατήσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά επειδή ο ίδιος κάνει όνειρα για καριέρα στο εξωτερικό και γι’ αυτό δεν έχει απαντήσει θετικά στην πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, που του έκανε ο Δικέφαλος.
* Ο Ορέστης Καρνέζης, ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής μας ομάδας, πέρυσι αγωνιζόταν ως δανεικός από την Ουντινέζε στη Γρανάδα, όπου όμως πήγε ο Οϊερ Ολαθάμπαλ, με αποτέλεσμα ο Καρνέζης να επιστρέψει στο Ούντινε και να διεκδικεί τη θέση του βασικού, ειδικά αν παραχωρηθεί τελικά ο Σιμόνε Σκουφέτ. Οι προπονήσεις για τον Καρνέζη με την Ουντινέζε αρχίζουν τη Δευτέρα.
* Ο Κώστας Μανωλάς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στον Ολυμπιακό, οι εμφανίσεις του στο Μουντιάλ όμως ανέβασαν τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και οι Ερυθρόλευκοι βλέπουν με μεγάλο ενδιαφέρον την προοπτική παραχώρησης του νεαρού αμυντικού.
* Ο Βαγγέλης Μόρας παραμένει στη Βερόνα και πλέον θα έχει πλάι του και τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος με τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ, ειδικά στα δύο τελευταία παιχνίδια της Εθνικής μας, έδειξε μεγάλη κλάση παίκτη συγκεντρώνοντας δικαιολογημένα τα βλέμματα πολλών ομάδων πάνω του.
* Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ενδέχεται τα προστεθεί στην ελληνική παροικία της Βερόνα. Δημοσιεύματα από την Ιταλία αναφέρονται στο έντονο ενδιαφέρον για τον μέσο της Τζένοα.
* Ο Λουκάς Βύντρα παραμένει στη Λεβάντε, αφού διέψευσε και ο Ολυμπιακός το ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ωστόσο δεν αποκλείεται να προκύψει μεταγραφικό στόρι στην περίπτωσή του.
* Ο Βασίλης Τοροσίδης με τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ θα έχει μεγαλύτερη σιγουριά φέτος στη Ρόμα, παρά την έλευση του Ασλεϊ Κόουλ που αυξάνει τον ανταγωνισμό στα αριστερά της άμυνας στην ιταλική ομάδα.

* Ο Κώστας Κατσουράνης ψάχνει για τον νέο σταθμό στην καριέρα του. Ο διεθνής αμυντικός, που έβαλε σε κίνδυνο την καριέρα του ως διεθνής λόγω του επεισοδίου με τον Μανιάτη στο παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα, δεν δέχθηκε καν πρόταση από την ομάδα του Δικεφάλου να συνεχίσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και αυτό του άφησε μια πίκρα. Το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, της οποίας άλλωστε έχει δηλώσει φίλαθλος δεν είναι απίθανο, θα αποτελέσει όμως την τελευταία λύση για τον ίδιο.
* Ο Γιάννης Φετφατζίδης συνεχίζει στην Τζένοα.

* Ο Παναγιώτης Κονέ ψάχνει για τον νέο σταθμό της καριέρας του. Η Μπολόνια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και για τον λόγο αυτόν ο Κονέ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, με τις Λάτσιο και Τορίνο να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.