Με νίκη άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών.

Αν και δυσκολεύθηκε στα πρώτα τρία οκτάλεπτα, η ελληνική ομάδα κατέβαλε την αντίσταση της Μεγάλης Βρετανίας, προπονητής της οποίας είναι ο Κώστας Βαμβακάρης, με 9-7, στο θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι του για τον Α΄ όμιλο. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Γιώργου Μορφέση είναι την Παρασκευή (18:30) η «οικοδέσποινα» Ουγγαρία.

Η εθνική προηγήθηκε 1-0 με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω, ωστόσο δεν μπόρεσε να «ανοίξει» αυτό το προβάδισμα, καθώς οι Βρετανίδες είχαν τις «απαντήσεις» στα γκολ που πετύχαινε η ελληνική ομάδα, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι ισόπαλο 3-3, 6.07΄΄ πριν από τη λήξη της δεύτερης περιόδου.

Η Γουίλκοξ με πέναλτι έδωσε προβάδισμα 4-3 στη Μεγάλη Βρετανία, περίπου ένα λεπτό πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ωστόσο η Τσουκαλά «έγραψε» το 4-4 στα 39΄΄ δευτερόλεπτα πριν το τέλος του οκταλέπτου. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο και στην τρίτη περίοδο (6-6), ωστόσο στο τέταρτο οκτάλεπτο η Εθνική με τρία γκολ από τις Ασημάκη, Μανωλιουδάκη και Τσουκαλά προηγήθηκε 9-6, περίπου πέντε λεπτά πριν από το τέλος και εξασφάλισε τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 2-2, 1-3.

Μ. Βρετανία:Μόρις, Γουίλκοξ 2, Χέσκεθ, Γκίμπσον-Μπιρν 3, Χόι, Νίξον, Χακ, Μασγκρόουβ 1, Έτιμπετ, Γουινστάνλεϊ-Σμιθ 1, Κλέιτον, Τεμπλ-Κράικ, Σμιθ.

Ελλάδα:Κούβδου, Τσουκαλά 3, Β. Διαμαντοπούλου 1, Μ. Πλευρίτου 2, Στ. Χαραλαμπίδη, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Ρουμπέση, Ι. Χαραλαμπίδη, Μανωλιουδάκη 1, Ελ. Πλευρίτου, Μπενέκου, Χρ. Διαμαντοπούλου.