Η Ρωσία θα παρατείνει πιθανότατα τη διάρκεια ισχύος του πολιτικού ασύλου που έχει χορηγήσει στον αμερικανό πρώην πράκτορα Έντουαρντ Σνόουντεν με το αιτιολογικό ότι «κινδυνεύει η ζωή του», φέρεται να είπε την Παρασκευή ρώσος αξιωματούχος, που έχει στενές σχέσεις με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασύλου (FMS) της χώρας.

«Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στην επέκταση του προσωρινού ασύλου. Δεν έχει αλλάξει η κατάσταση . Όπως και πριν, η ζωή του Σνόουντεν βρίσκεται σε κίνδυνο και επομένως η FMS έχει λόγους να παρατείνει το άσυλο», είπε στο πρακτορείο Ιντερφαξ ο Βλαντίμιρ Βόλοχ, επικεφαλής συμβουλευτικού σώματος των αρχών μετανάστευσης.

Η FMS αρνήθηκε, ωστόσο, να σχολιάσει αυτές τις δηλώσεις, ενώ ο δικηγόρος του Σνόουντεν, ο Ανατόλι Κουτσέρενα, δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει, όπως είπε ο βοηθός του.

Ο Σνόουντεν κατέφυγε στη Ρωσία ύστερα από τη δημοσιοποίηση των μυστικών προγραμμάτων παρακολούθησης από τις ΗΠΑ και η Μόσχα του χορήγησε προσωρινό πολιτικό άσυλο για ένα χρόνο την 1η Αυγούστου του 2013, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Ουάσινγκτον, η οποία θέλει να τον δικάσει για κατασκοπεία στο έδαφός της.

Η παρουσία του πρώην κατασκόπου στη Ρωσία έχει προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ, που ήδη δοκιμάζονται εξαιτίας της συριακής και της ουκρανικής κρίσης, αλλά και λόγω άλλων ζητημάτων, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ασφάλεια και εμπορικά θέματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από