Πάνω στον Ανχελ Ντι Μαρία έχει «πέσει» το ιατρικό επιτελείο της εθνικής Αργεντινής, προκειμένου να τον ετοιμάσει για τον κυριακάτικο τελικό του Μουντιάλ κόντρα στη Γερμανία.

Οι ελπίδες συμμετοχής είναι ελάχιστες, καθώς ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης τραυματίστηκε στον προημιτελικό με το Βέλγιο (1-0) και αντικαταστάθηκε στο 33ο λεπτό.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, ταλαιπωρείται από θλάση πρώτου βαθμού στην δεξιά γάμπα και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα ταχείας αποθεραπείας.

Την Πέμπτη ο Ντι Μαρία κατάφερε για πρώτη φορά να τρέξει στο γήπεδο και να κάνει ένα ελαφρύ ατομικό πρόγραμμα, γεγονός που έφερε χαμόγελα εν όψει τελικού στους ανθρώπους της Αργεντινής.

Ο διεθνής άσος συνεχίζει να κάνει το πρόγραμμα που του έχουν υποδείξει οι κινησιολόγοι, Λουίς Γκαρσία και Ρουμπέν Αράγκας, ενώ του γίνεται χορήγηση πλάσματος και αποσυμπίεση σε ειδικό θάλαμο, στο μέρος όπου είχε υποστεί τη θλάση, για να την ξεπεράσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ιατρικό επιτελείο της «αλμπισελέστε» κατάφερε να επαναφέρει πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο τον Κουν Αγκουέρο, ο οποίος έπαιξε στον ημιτελικό με την Ολλανδία.

Συνεπώς, υπάρχει αισιοδοξία πως θα τα καταφέρει και ο Ντι Μαρία. Ωστόσο, τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία προπόνηση της Αργεντινής πριν τον τελικό, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο στο «Μαρακανά», όπου θα διεξαχθεί την Κυριακή ο τελικός.