Ο Απόστολος Χρήστου είναι σπουδαίο ταλέντο και το απέδειξε για άλλη μία φορά την Πέμπτη. Ο Χρήστου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο στο Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων που διεξάγεται στο Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού σημείωσε χρόνο 54:03 που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων καταρρίπτοντας έτσι το προηγούμενο (54:41) που είχε ο ίδιος από τον ημιτελικό της Τετάρτης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Γέμελος σημείωσε: «Ο Απόστολος Χρήστου είναι ένας μεγάλος αθλητής. Πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα ανάμεσα σε σπουδαίες προσωπικότητες και κέρδισε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, στον οποίοι οι δύο πρώτοι κατέρριψαν παγκόσμια ρεκόρ. Είναι τέτοιο ταλέντο, που μπορεί άνετα να ανταπεξέλθει στις συνθήκες Ανδρών και να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του μετά από χρόνια.».

Όσον αφορά το μέλλον του νεαρού κολυμβητή στην διοργάνωση ο Νίκος Γέμελος ανέφερε: «Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει στο Ευρωπαϊκό. Θα αγωνιστεί στα 50 και 200 μέτρα ύπτιο αλλά και στα 400 μέτρα μικτή».

Ώστόσο η χρονιά δεν τελειώνει στο Ντόρντεχτ για τον Απόστολο Χρήστου. Ο ταλαντούχος κολυμβητής θα αγωνιστεί και στην Ολυμπιάδα Νέων τον ερχόμενο μήνα. Σύμφωνα με τον προπονητή του Νίκο Γέμελο ο αθλητής έχει όλα τα φόντα για νέες διακρίσεις και σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Το χρυσό μετάλλιο του Χρήστου ήταν το 12ο και 46ο συνολικά για την Ελλάδα σε αντίστοιχη διοργάνωση από το 1969. Για τον 18χρονο πρωταθλητή μας ήταν το δεύτερο, μετά το χάλκινο πέρυσι στα 50μ ύπτιο στην διοργάνωση του Πόζναν.

Οι δύο επιδόσεις του, αποτελούν και όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών το 2015.