Η ιρανή δημοσιογράφος και μπλόγκερ Μαρζιέχ Ρασουλί καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και 50 μαστιγώσεις με την κατηγορία της διασποράς αντικυβερνητικής προπαγάνδας, όπως δήλωσαν πηγές από το περιβάλλον της δημοσιογράφου.

Τη Δευτέρα η Ρασουλί έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι καταδικάστηκε επειδή δημοσίευσε «προπαγάνδα εναντίον του καθεστώτος και διατάραξε τη δημόσια τάξη μέσω της συμμετοχής της σε συγκεντρώσεις», σε υπόθεση που χρονολογείται από τον Ιανουάριο του 2012.

Λίγο αφού συνελήφθη η κρατική τηλεόραση του Ιράν την κατηγόρησε ότι συνδέεται με αλλοδαπούς, σύμφωνα με τη σελίδα του Facebook που είναι αφιερωμένη στην υπόθεσή της.

Η Ρασουλί έχει εργαστεί στο παρελθόν σε εφημερίδες των μεταρρυθμιστών, στις οποίες κάλυπτε το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και έγραφε βιβλιοκριτική.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει την οργή ορισμένων ιρανών δημοσιογράφων, οι οποίοι ήλπιζαν ότι με την εκλογή πέρυσι ενός μετριοπαθούς προέδρου, του Χασάν Ροχανί, θα διευρύνονταν οι πολιτικές και πολιτιστικές ελευθερίες, γεγονός το οποίο δεν έχει επαληθευτεί.