Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν μπορούσαν να φανταστούν παίκτες αλλά και οπαδοί της εθνικής Βραζιλίας την εξέλιξη του ημιτελικού του Μπελο Οριζόντε. Οι σκηνές που εκτιλήχθηκαν εντός αγωνιστικού χώρου, στις εξέδρες αλλά και εκτός «Μινεϊράο», δείχνουν τα συναισθήματα μίας χώρας σε κατάσταση εθνικού σοκ.

Με προτροπή του ομοσπονδιακού τεχνικού Λουίς Φελίπε Σκολάρι όλοι οι παίκτες της Σελεσάο συγκεντρώθηκαν στη σέντρα, έκαναν έναν κύκλο και παρά τις αποδοκιμασίες φώναξαν «Βrazil», μετά το ντροπιαστικό όσο και ιστορικό 7-1 της Γερμανίας.

Δευτερόλεπτα νωρίτερα, οι βραζιλιάνοι παίκτες δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Ο Οσκαρ επί τρία λεπτά στην αγκαλιά του τιμωρημένου Τιάγκο Σίλβα έκλαιγε σαν μωρό παιδί, ενώ οι Γερμανοί προσπαθούσαν να παρηγορήσουν τους αντιπάλους τους με μια αγκαλιά.

Kαι στις κερκίδες όμως αν και πολλοί εξέφρασαν την πίκρα τους αποδοκιμάζοντας, οι περισσότεροι όμως έκλαιγαν.

Ωστόσο γρήγορα το κλάμα μετασχηματίστηκε σε οργή. Οι Βραζιλιάνοι θυμήθηκαν τις σπατάλες για ένα πανάκριβο Παγκόσμιο Κύπελλο, σπατάλες τις οποίες ξεχνούσαν όσο η Σελεσάο νικούσε έστω και οριακά έστω και με βοήθεια της διαιτησίας. Τώρα όμως ο διασυρμός από τους Γερμανούς έφερε πάλι στην επιφάνεια τις ανισότητες και τις αδικίες μια χώρας όπου η οικονομική ανάπτυξη είναι για λίγους.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, επεισόδια ξέσπασαν έξω από το γήπεδο του Μπέλο Οριζόντε με τις αστυνομικές δυνάμεις να συγκρούονται με οπαδούς.

Φίλοι της Βραζιλίας αποχωρούν από το γήπεδο δυσαρεστημένοι πριν λήξει το α’ ημίχρονο

Δυσαρεστημένοι φίλοι της Βραζιλίας καίνε τη φανέλα του Νεϊμάρ