Με τις αρμόζουσες στρατιωτικές τιμές υποδέχτηκε στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ κατά τη δεύτερη ημέρα της τριήμερης επίσκεψής της στην Κίνα.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι ευρεία και θα πρέπει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο είπε η Μέρκελ, εν όψει των συνομιλιών της με τον κινέζο πρωθυπουργό. Αργότερα εντός της ημέρας η γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ.

Κατά τις συναντήσεις κορυφής υπεγράφησαν και αναμένεται να υπογραφούν αρκετές επιχειρηματικές συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Η Μέρκελ και ο Λι ήταν παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης στην οποία προχώρησε το Πεκίνο με την ευρωπαϊκή κατασκευαστική εταιρεία αεροσκαφών EADS για παραγγελία 100 ελικοπτέρων αξίας πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa υπέγραψε συμφωνία για τη δημιουργία μιας νέας κοινής προσπάθειας με την Air China.

Η Μέρκελ ξεκίνησε το έβδομο από τότε που ανέλαβε την καγκελαρία ταξίδι της στην Κίνα από τη νότιο-δυτική επαρχία Σιτσουάν με την επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο της Volkswagen όπου συναντήθηκε με τα παιδιά των εργαζομένων.