Στην ενίσχυση των εφοριών με προσωπικό για τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων τη θερινή περίοδο προχωρεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Ο σχεδιασμός της ΓΓΔΕ προβλέπει την ενίσχυση με προσωπικό των εφοριών Σύρου, Ρόδου, Κέρκυρας, Α’ Πατρών, Βόλου, Πύργου, Πρέβεζας, Πολύγυρου, Καβάλας και Χαλκίδας.

Οι επιτόπιοι έλεγχοι σε αυτές τις περιοχές θα αποσκοπούν στη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Μέχρι και σήμερα Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα δέχεται αιτήσεις από εφοριακούς υπαλλήλους που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διενέργεια των επιτόπιων ελέγχων στις προαναφερόμενες περιοχές.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαϊδου δίνει τη δυνατότητα στους εφοριακούς υπαλλήλους να δηλώσουν δύο από τις 10 περιοχές. Ωστόσο, θα τοποθετηθούν εκεί που θα διαπιστωθεί ότι υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες.