Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 35χρονου γάλλου διεθνούς αμυντικού Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος την Πέμπτη ανανέωσε το συμβόλαιό του στη Μονακό!

Ο Αμπιντάλ την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα του Πριγκιπάτου (35 συμμετοχές) ως στόπερ και όχι ως αριστερός μπακ, που έπαιζε στην Μπαρτσελόνα.

Ο έμπειρος αμυντικός αναμένεται το Σάββατο στην Αθήνα για υποβληθεί σε εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει εκτός σοβαρού απροόπτου συμβόλαιο στους Ερυθρολεύκους.

Ο Αμπιντάλ που έκανε μεγάλη καριέρα σε Μπαρτσελόνα (2007-2013), Λυών (2004-2007) αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και υποβλήθηκε σε πετυχημένη μεταμόσχευση ήπατος με δότη τον εξάδελφό του Ζεράρ, τον Μάρτιο του 2011.

Αναμφίβολα, είναι ένας καταξιωμένος αμυντικός ο οποίος έχει 61 συμμετοχές στην εθνική Γαλλίας. Η μετακίνηση του Αμπιντάλ στον Ολυμπιακό, πιθανότατα να συνδέεται με την αποχώρηση του Κώστα Μανωλά για τον οποίο έχουν δείξει ενδιαφέρον μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Εξάλλου, το France Football αναφέρει ότι ο 20χρονος γάλλος αριστερός μπακ της Βαλενσιέν, Αρτούρ Μαζουάκου θα γίνει παίκτης του Ολυμπιακού.

«Τις επόμενες ώρες φτάνει στην Αθήνα για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό», σημειώνεται στο δημοσίευμα. Ο Μαζουάκου προέρχεται από τις ακαδημίες της Βαλενσιέν (υποβιβάστηκε) και οι Γάλλοι τον κοστολογούν 1,2 εκατ. ευρώ.