Το Σάββατο είναι προγραμματισμένη η επίσημη πρώτη του Ολυμπιακού ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου και μπορεί στα μεταγραφικά οι ερυθρόλευκοι να μην έχουν προκαλέσει ακόμη αίσθηση, όμως, τα φιλικά που ανακοίνωσαν σίγουρα προκαλούν τεράστιο ενδιαφέρον.

Το πρωί της Δευτέρας ο Ολυμπιακός αναχωρεί για το Ζέεφελντ με τον Μίτσελ να ανακοινώνει άμεσα την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αυστρία από τις 7 έως τις 18 Ιουλίου για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Στο διάστημα αυτό θα διεξαχθούν δύο φιλικά. Το πρώτο με την Κράσνονταρ στις 12/7 με ώρα έναρξης 19:00 (στο Γιένμπαχ). Το δεύτερο θα γίνει πέντε μέρες αργότερα με αντίπαλο τη Ντιναμό Κιέβου (θα αρχίσει στις 20:00 στο Σβατς).

Ωστόσο, εκεί όπου εστιάζεται το βλέμμα όλων των φίλων της ομάδας είναι στα επόμενα μεγάλα φιλικά που προστέθηκαν στη λίστα των αγώνων, δηλαδή κόντρα σε Γαλατάσαραϊ και Αθλετικ Μπιλμπάο!

Φυσικά, ξεχωρίζει και ο αγώνας κόντρα στη Μίλαν που θα διεξαχθεί στο Τορόντο και θα δώσει στον ελληνισμό της ομογένειας την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τους «ερυθρόλευκους».

Από τους Πειραιώτες επιβεβαιώθηκε πως η ομάδα του Μίτσελ θα υποδεχθεί έναν παλιό γνώριμο τον Ερνέστο Βαλβέρδε και την Αθλέτικ Μπιλμπάο στις 13 Αυγούστου, ενώ τέσσερις ημέρες νωρίτερα (9/8) – θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη όπου θα φιλοξενηθούν από τη Γαλατάσαραϊ

Πάντως, η αναμέτρηση με τους Βάσκους θα αποτελέσει ουσιαστικά και την πρόβα τζενεράλε των Πειραιωτών για τη νέα περίοδο και κυρίως για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.