Στην Μπιγιονσέ ανήκει η πρώτη θέση της λίστας με τις ισχυρότερες και πιο επιδραστικές διασημότητες από τους χώρους της μουσικής, του σινεμά, της τηλεόρασης και του αθλητισμού, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Η 32χρονη αμερικανίδα τραγουδίστρια έβγαλε 115 εκατ. δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, χάρη στις πωλήσεις του καινούργιου της άλμπουμ-έκπληξη -που απλά κυκλοφόρησε μία ημέρα στο iTunes χωρίς καμία προειδοποίηση ή διαφήμιση- τα εισιτήρια από τις συναυλίες της, τις διαφημίσεις και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ομως, δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι που η Μπιγιονσέ ξεχωρίζει και βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας. Οπως σημειώνει η Ντόροθι Πόμεραντς, επικεφαλής του γραφείου του περιοδικού στο Λος Αντζελες, σημαντικό ρόλο έπαιξε η διαχείριση και προβολή της εικόνας της και της προσωπικότητάς της μέσα από τα σόσιαλ μίντια (Facebook, twitter, instagram κλπ), η οποία θεωρείται υπόδειγμα για όλες τις διασημότητες.«Δεν κέρδισε απλά ένα κάρο χρήματα, αλλά ανέβασε τη φήμη της σε άλλο επίπεδο και απέκτησε μεγάλη επιρροή γιατί καταλαβαίνει τι θέλουν οι θαυμαστές της και χάρη στη σωστή χρήση του Facebook και του Instagram. Με τον τρόπο που κυκλοφόρησε το άλμπουμ της, η Μπιγιονσέ, έδειξε ότι έπιασε τον σφυγμό της εποχής μας, ξέρει πού βρίσκονται οι θαυμαστές της, τι θέλουν να αγοράσουν και τι θέλουν να δουν. Ηταν ευφυής κίνηση», λέει η Πόμεραντζ.

Οπως εξηγεί η ίδια, η αξιολόγηση των διασήμων που καταλαμβάνουν μια θέση στη λίστα είναι συνδυασμός δεν βασίζεται αποκλειστικά στα κέρδη τους τον τελευταίο χρόνο, αλλά και στο πώς προωθούν τους εαυτούς τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, στην επιρροή που έχουν στους χρήστες των δικτύων αυτών, και στο πόσες φορές έχει αναφερθεί το όνομά τους στα ΜΜΕ.

Δεύτερος στη λίστα βρίσκεται ο σταρ του ΝΒΑ Λεμπρόν Τζέιμς, που ανέβηκε από τη 16η θέση πέρυσι, καθώς η περιουσία του αυξήθηκε κατά 72 εκατομμύρια δολάρια.

Τρίτος στη λίστα με τους πιο επιδραστικούς διάσημους βρίσκεται ο ράπερ Dr. Dre, που σκαρφάλωσε εκεί από την περυσινή 63η θέση, καθώς πούλησε στην Apple, έναντι τριών δισ. δολαρίων, την πολύ πετυχημένη σειρά ακουστικών Beats που ο ίδιος είχε ξεκινήσει πριν από μερικά χρόνια. Τα κέρδη του τους τελευταίους 12 μήνες ανήρθαν στα 620 εκατ. δολάρια.

Από το νούμερο ένα στο νούμερο τέσσερα βρέθηκε φέτος η Οπρα Γουίνφρι, με έσοδα περίπου 82 εκατ. δολαρίων, ενώ την ακολουθεί η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Ελεν Ντι Τζένερις, η οποία ανέβηκε πέντε θέσεις από πέρυσι.

Εκτος βρίσκεται ο σύζυγος της Μπιγιονσέ και τραγουδιστής Τζέι Ζι, με 60 εκατ. δολάρια, έβδομος ο επαγγελματίας πυγμάχος Φλόιντ Μεϊγουέδερ Τζ., όγδοη η τραγουδίστρια Ριάνα και ένατη η τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι, ενώ τη δεκάδα κλείνει ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.