Ο Φερνάντο Σάντος υποστήριξε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα gazzeta.gr, ότι η ΕΠΟ είχε κλείσει τα εισιτήρια για να φύγει νωρίτερα από την υπόλοιπη αποστολή, σημειώνοντας μάλιστα ότι εξέφρασε την στεναχώρια του για αυτό στον μάνατζερ της Εθνικής, Τάκη Φύσσα.

«Το μεσημέρι του αγώνα, ενημερώθηκα από έναν συνεργάτη μου ότι η Ομοσπονδία μας έκλεισε, σε όλους τους Πορτογάλους, εισιτήρια για να φύγουμε – σε περίπτωση αποκλεισμού – αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Με δυσαρέστησε και που έκλεισαν εισιτήρια για να φύγω αμέσως μετά τη λήξη του ματς και να μην είμαι μαζί με την ομάδα μου το βράδυ, αλλά και που ενημερώθηκα μέσω συνεργάτη και όχι απευθείας. Μίλησα σχετικά με τον Τάκη Φύσσα και του είπα ότι με στεναχώρησε πολύ αυτή η επιλογή», είπε αρχικά ο Σάντος.

«Εκανα το ίδιο με κάθε ένα από τα μέλη της αποστολής. Ολοι αυτοί είναι άνθρωποι με τους οποίους δέθηκα πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Τους αγαπώ αυτούς τους ανθρώπους, όπως και τους ποδοσφαιριστές μου, όπως και τους Ελληνες.

Μετά από όλο αυτό ο Φύσσας ήρθε να μου πει “μίστερ θα αλλάξουμε τα εισιτήρια, μη φύγεις”. Ημουν όμως με τις αποσκευές στο χέρι, ήμουν πολύ φορτισμένος, απογοητευμένος που δεν προκριθήκαμε, γιατί το είχα πιστέψει πολύ, όπως όλοι μας, και είχα πονέσει πολύ. Και του είπα ότι με είχαν στεναχωρήσει που μου έβγαλαν εισιτήριο για να φύγω αμέσως και να μη μείνω με τους παίκτες και ότι τότε ήταν πλέον αργά.Ηταν πολύ σκληρό για μένα που έπρεπε να φύγω αμέσως. Κι όλο αυτό συνέβαινε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Λέτε να με ένοιαζε αν θα επέστρεφα μια μέρα αργότερα στην Πορτογαλία;»