Επιστρέφει στα ερτζιανά, από το πρωί της Τρίτης, ο ραδιοφωνικός σταθμός Kosmos, στους 93,6, τους 106,7 και τους 107 στην Αθήνα, και στους 93,9 στη Θεσσαλονίκη.

Η latin και η reggae, η μουσική των βραζιλιάνικων favelas και οι ήχοι από την Αφρική, τα σύγχρονα ρεύματα, οι νέες φωνές, η ευρωπαϊκή τραγουδοποιία, η jazz, η soul και όλα τα χρώματα της μουσικής παίρνουν ξανά τη θέση τους στις συχνότητες του Kosmos για όλο το καλοκαίρι, μαζί με προτάσεις για τη ζωή στην πόλη, τη μαγειρική, την τεχνολογία, τις εκδηλώσεις, τις συναυλίες και τα πιο ενδιαφέροντα event.

Κάθε μέρα, οι ακροατές του Kosmos θα μπορούν να απολαμβάνουν επιλεγμένες μουσικές από όλον το πλανήτη, καθώς και μεταδόσεις συναυλιών jazz και folk-ethnic από τον ευρωπαϊκό χώρο σε συνεργασία με την EBU, όσο και εγχώριων μουσικών γεγονότων.

Παράλληλα, στο καθημερινό πρόγραμμα εντάσσονται και ενδιαφέροντα, χρηστικά ένθετα με προτάσεις για έξοδο και πολιτιστικές δράσεις, νέα από τον χώρο της τεχνολογίας και των social media, συνταγές από τις κουζίνες του κόσμου, αλλά και μουσικο-ιστορικές αναδρομές στα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά γεγονότα κάθε μέρας.

Μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες, το σήμα του Kosmos θα επεκταθεί και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα καλύπτοντας –για πρώτη φορά- μεγάλο μέρος της επικράτειας, ενώ από την πρώτη στιγμή που θα βγει στον αέρα, οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούν διαδικτυακά το live streaming του σταθμού, μέσα από την κεντρική ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ www.nerit.gr.

Ο Kosmos βγαίνει στον αέρα με ένα ολοκαίνουριο σήμα, το οποίο – όπως τα σήματα του Πρώτου και του Τρίτου – φέρει την υπογραφή του Μίμη Πλέσσα, μια ελεύθερη διασκευή του «Τσοπανάκου» σε ρυθμό τζαζ και swing.

Από τον Σεπτέμβριο, ο σταθμός θα εκπέμπει πλήρες πρόγραμμα με καινούργιους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.