Σε συμφωνία για την περικοπή 2.400 θέσεων εργασίας κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης της ιταλικής τράπεζας UniCredit με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στο πλαίσιο των μειώσεων εργατικού δυναμικού που προβλέπεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας για την περίοδο 2013-2018.

Στο σχέδιο που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας είχε αναφέρει ότι σκόπευε να περικόψει περίπου 8.500 θέσεις εργασίας έως το 2018 – σχεδόν το 6% του εργατικού δυναμικού της – περιλαμβανομένων 5.700 και πλέον στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τα συνδικάτα, η UniCredit αποφάσισε να προσλάβει 800 νέους και να υπογράψει με 670 υπάρχοντες μαθητευόμενους συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τις εναπομείνασες περικοπές θέσεων εργασίας που προβλέπονται από το σχέδιο θα συνεχιστούν τον επόμενο χρόνο, ανακοίνωσε το συνδικάτο τραπεζοϋπαλλήλων FABI.

Η UniCredit επιβεβαίωσε ότι υπεγράφη συμφωνία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.