Ο Τσέζαρε Πραντέλι ανακοίνωσε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ιταλίας ύστερα από τον αποκλεισμό των «ατζούρι» από τους 16 του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Αναφορικά με την ήττα 1-0 από την Ουρουγουάη δεν έκρυψε την ενοχλησή του από τις αποφάσεις του Μεξικανού διαιτητή: «Ήταν καλό το ματς τακτικά και από την δική μου οπτική γωνία ο διαιτητής το κατέστρεψε. Δε μπορεί να δώσει κάρτα στην προκειμένη περίπτωση, απλά δε μπορεί», είπε:«Δουλεύεις για τέσσερα χρόνια και μία κόκκινη κάρτα μπορεί να αλλάξει τα πάντα».

Μετά τον Τσέζαρε Πραντέλι και ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζιανκάρλο Αμπέτε, υπέβαλε την παραίτησή του!

Η κατάσταση στο στρατόπεδο των «ατζούρι» μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από το Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι δραματική, αφού κανείς δεν περίμενε τέτοια αποτυχία. «Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι παραιτούμαι από τη θέση μου. Ελπίζω ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, τα μέλη θα καταφέρουν να πείσουν τον Πραντέλι να αναθεωρήσει την απόφασή του και να παραμείνει στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή» είπε ο Αμπέτε.