Την προκήρυξη θέσεων για παιδικούς σταθμούς η οποία θα αφορά 68.000 παιδιά προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου στην Βουλή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη, είπε πως το ερχόμενο διάστημα θα υπάρξει προκήρυξη για εισαγωγή σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς 68.000 παιδιών με κριτήρια κοινωνικά, μέσω χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ αλλά και από την ανακατανομή κονδυλίων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το ποσό που υπολογίζεται κινείται μεταξύ 162-165 εκ. ευρώ η προτεραιότητα θα δοθεί βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

Ως τέτοια νοούνται η οικονομική κατάσταση της οικογένειας, ο αριθμός των παιδιών, αν πρόκειται για άτομα με αναπηρία, άνεργους γονείς κλπ.

Επίσης γίνεται προσπάθεια να εξοικονομηθούν πρόσθετοι πόροι από τα υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, όπως και επιχορηγήσεις από ιδιώτες, οπότε θα προστεθούν και άλλα παιδιά στον αριθμό των 68.000.

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δηλώνοντας ότι θα συνεχιστεί και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου ενώ έως τις 4 Ιουλίου θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Επίσης είπε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για ανανέωση των συμβάσεων όσων απασχολούνται σε αυτό.