Ενταση σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας, μεταξύ ατόμων που βρίσκονταν στη συναυλία του γαλλοϊσπανού τραγουδοποιού ΜάνουΤσάο, στους χώρους του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή της συναυλίας δύο ομάδες θεατών που φορούσαν κράνη άρχισαν να πετάνε μπουκάλια, πέτρες, κροτίδες, να ξηλώνουν τα μεταλλικά κάγκελα και να δέρνονται χωρίς προφανή αιτία. Στη συνέχεια, υπήρξε επίθεση με αιχμηρό εργαλείο και τραυματισμός στον μηρό ενός 40χρονου που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο κόσμος που ήταν έξω από τη συναυλία δεν μπορούσε να μπει και για αρκετά λεπτά επικράτησε χάος. Μάλιστα, οι άγνωστοι βγήκαν από τον χώρο της συναυλίας και συνέχισαν στο λιμάνι το κυνηγητό και τα επεισόδια.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης, οι θύρες του συναυλιακού χώρου άνοιξαν και ο κόσμος από ένα σημείο και έπειτα εισέρχονταν χωρίς επίδειξη εισιτηρίου.

Πολλοί θεατές καταγγέλλουν πως η φύλαξη ήταν απαράδεκτα ελλιπής και πως εξ αρχής δεν υπήρχε κανένας έλεγχος στις θύρες εισόδου με αποτέλεσμα οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων να περάσουν με κάθε ευκολία τα όπλα της συμπλοκής. Αρκετοί άλλωστε θεατές εγκατέλειψαν τη συναυλία εξαιτίας των επεισοδίων.

Οπως έγινε γνωστό από το ΕΚΑΒ, ο 40χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ με κακώσεις στο κεφάλι και τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.

Συνελήφθη ο υπεύθυνος της συναυλίας

Τα ξημερώματα της Τρίτης άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν τον υπεύθυνο της εκδήλωσης.

Πρόκειται για τον 57χρονο νόμιμο εκπρόσωπο μουσικών παραγωγών και εκδηλώσεων, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, δεν μερίμνησε για τη λήψη μέτρων ελέγχου και ασφάλειας των θεατών.