Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μισέλ Ομπάμα δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική μετά την αποχώρηση της οικογένειας Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο, όπως είπε η ίδια τη Δευτέρα, διαψεύδοντας τις φήμες ότι πιθανώς μπορεί να ακολουθήσει τα χνάρια μιας άλλης Πρώτης Κυρίας της Χίλαρι Κλίντον, η οποία έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη στο Κογκρέσο αφότου ο σύζυγός της Μπιλ Κλίντον τερμάτισε τη δεύτερη προεδρική του θητεία.

Σε εκδήλωση για την προώθηση φιλικών πολιτικών προς την οικογένεια και την εργασία η σύζυγος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ρωτήθηκε αν η επόμενη κίνησή της θα είναι η κάθοδός της στην ενεργό πολιτική.

«Οχι δεν θα είναι η πολιτική. Σίγουρα δεν θα είναι. Θα είναι η αποστολή εστιασμένη στις υπηρεσίες» είπε η Μισέλ Ομπάμα στην δημοσιογράφο του ABC, Ρόμπιν Ρόμπερτς.

Η δήλωση της Πρώτης Κυρίας είχε στόχο να τερματίσει τη φημολογία ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής υποψηφιότητάς της για την αμερικανική Γερουσία όταν ολοκληρωθεί η θητεία του προέδρου Ομπάμα στον Λευκό Οίκο στις αρχές του 2017.

Η πρώην Πρώτη Κυρία Χίλαρι Κλίντον εξελέγη για πρώτη φορά στην αμερικανική Γερουσία το 2000, αφότου ο σύζυγός της, πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ολοκλήρωσε τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Κατόπιν έφτασε στη θέση της υπουργού Εξωτερικών υπό τον πρόεδρο Ομπάμα, και αφού είχε χάσει από αυτόν στην προκριματική εκλογική διαδικασία για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2008.